Idol-Amena avslöjar relationen till Fredrik – månader efter programmet

Idol-Amena och Idol-Fredrik.
Exklusivt

Amena Alsameai och Fredrik Lundman fann varandra snabbt under inspelningen av Idol 2021.
Men hur är de två Idol-vännernas relation till varandra idag?
Läs allt här!
0:55

Efter reklamen: Birkir Blær vinner Idol 2021 – Så kommer han fira

(0:55)

Både Amena Alsameai, 21, och Fredrik Lundman, 30, utmärkte sig under sin medverkan i underhållningsprogrammet Idol 2021.

Amena golvade juryn med sin audition och blev därefter känd som programmets sagoväsen. Fredrik kom in med dunder och brak i tävlingen och presenterade sig istället som en skönsjungande ”Swedish cowboy”.

Pernillas barnbesked – efter lyckan med Christian

Idol-Amena Alsameai och Fredriks relation – blev vänner under inspelningen av Idol 2021

Under inspelningen av programmet blev Amena och Fredrik en omaka men tajt vänskapsduo. Amena berättar för oss att hon fick väldigt mycket stöd av Fredrik under inspelningen av den emotionellt påfrestande resan.

– Han har samma passion för musiken, det var därför vi klickade så bra. Vi har samma vision av artisteriet och musiken. Vi lär oss låtar snabbt tillsammans och har samma smak, säger Amena till Hänt i en intervju när vi frågar hur vänskapen startade.

– Därför sjunger vi tillsammans ganska mycket. Vi har sjungit kanske tre eller fyra gånger tillsammans, fortsätter hon.

Duon har nämligen uppträtt tillsammans ett antal gånger efter tv-programmet, men vad är storyn bakom det egentligen? Hur kombinerar man skör indiepop med signatursoundet för countrymusik? Och framförallt, hur har relationen utvecklats sedan dess?

Amena Alsameai och Fredrik Lundman fotograferas på vimmel under en hemlig spelning med Ed Sheeran på Grand Hotel i Stockholm 2021.

Amena Alsameai och Fredrik Lundman fotograferas på vimmel under en hemlig spelning med Ed Sheeran på Grand Hotel i Stockholm 2021.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid under tuffa perioden

Idol-Amena försvann från rampljuset - berättar om relationen till Fredrik idag

Nu avslöjar Idol-Amena den verkliga sanningen bakom det nya musiksamarbetet med vännen Fredrik.

– Vi ska sjunga under våren. Det finns flera festivaler som vi kommer att uppträda på. Jag kan inte säga vilka just nu, men ja Sverige kommer att höra oss sjunga tillsammans igen, säger hon.

Nyligen fyllde Fredrik 30 och Amena berättar hur hon gratulerade sin kära vän på födelsedagen.

– Jag lade upp några minnen på Instagram från Idol när Fredrik fyllde år. Han har hjälpt mig så mycket under min resa och vi är varandras stöd. Vi har samma humor och klickade bra. Han är jättesnäll och jag är tacksam att jag har fått lära känna honom, men... han kan vara jobbig ibland. Annoying, säger hon och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graaf i tårar – efter händelsen med sonen: ”Tårarna sprutade”

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om bonusbarnbarnen: ”Kommer få ärva allt jag har”

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!