Då visas Idol 2021 på TV4 under fotbolls-vm – byter sändningsdag

Idol 2021

Idol har varit ett av TV4:s succéprogram sedan starten 2004 och en hel del förändringar har gjorts under säsongerna.
Nu försvinner Idol 2021 helt från tv-tablån, varför det undrar ni?
Idol får maka åt sidan – på grund av fotboll.

Idol 2021 har genomförts precis som förra året med digitala auditions och därefter har utvalda sökande fått möjlighet att träffa juryn. Precis som tidigare säsonger har detta skett region för region: Göteborg, därefter Stockholm, Malmö och Umeå.

Som vanligt är det Pär Lernström, 40, som är programledare för showen och tre jurymedlemmar är kvar från året innan: Kishti Tomita, 57, Alexander Kronlund, 49, och Anders Bagge, 53.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

TV4:s förändringar i Idol 2021

Men en del förändringar har tillkommit, Katia Mosally, 34, är ny i Idol-juryn och har ersatt Nikki Amini, 36, som meddelade förra året att hon inte skulle fortsätta som jurymedlem längre.

Ett annat nytt tillskott är Anis don Demina, 28, som ska leda nya momentet Idolraketen. Det är ett program som kommer att sändas en gång i veckan på TV4 play och dra igång i samband med premiären.

Exklusivt
RASAR Idol-Rosannas stora ilska mot juryns hårda dom

Därför sänds inte Idol på onsdag

Vanligtvis sänds Idol måndag till onsdag klockan 20.00 på TV4, men i veckans tv-tablå försvinner Idol-sändningen på onsdag och istället visas programmet på torsdag. Varför det?

Jo, det är nämligen så att Sverige spelar VM-kval i fotboll på onsdag och sändningen på TV4 startar klockan 20.45. Matchen krockar därmed med Idol, som istället alltså kommer att sändas på torsdag denna vecka.

I ett meddelande till Hänt skriver pressansvarig för Idol om beslutet:

Idol sänds måndag, tisdag och torsdag denna vecka eftersom Sverige spelar VM-kval i fotboll på onsdag, så hur det går för veckans deltagare kommer man få längta efter en dag extra.

LÄS OCKSÅ: Anders Bagges första ord om sorgen efter hunden Ebbas bortgång

LÄS OCKSÅ: Så är Lana i Idol släkt med Shada-Helin Sulhav och Bachelor-Shilera

FOTO: TV4/Magnus Ragnvid

SENASTE NYTT!