Höstens säsong av Paradise hotel 2021 läggs ner – stoppas efter skandalen

Paradise hotel

Nordic Entertainment Group avslöjar nu att Paradise hotel ställs in.
Den redan inspelade säsong av dokusåpan kommer alltså inte att sändas i höst.
Istället kommer produktionsbolaget att lansera en ny upplaga av programmet.
Nicole Falcianis krav till produktionen inför inspelningarna av Paradise Hotel
Slå på ljud

Paradise hotel är ett av Sveriges mest populära reality-program. Programmet går ut på att ett tiotal unga vuxna singlar åker till Mexiko för att försöka vinna 500 000 kronor. Serien har sänts i flera år och den blev till och med så populär att det släpptes två säsonger per år. Kända profiler som Alex Schulman, Malin Gramer och Rebecca Stella har varit programledare för det kontroversiella tv-programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vårens säsong av Paradise hotel 2021 slutade sändas – efter misstankar om övergrepp

I våras sändes Paradise hotel sin sista säsong, något som ingen visste om då. Nicole Falciani var ny programledare och många såg fram emot säsongen. Men efter några avsnitt av säsongen var det två kvinnor som vittnade om övergrepp under inspelningarna av en annan manlig deltagare och Paradise hotel slutade sändas helt. Nu går det inte att få tag på materialet.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättade Nicole om produktionens ansvar efter misstankarna om övergreppen.

– Det som hände är inte okej och de borde ha gjort något snabbare än vad de gjorde. Sen tycker jag ändå att det är bra att de slängde ut honom och visade att det här är inte ett okej beteende. Men jag själv hade velat se att han blev utslängd tidigare, säger hon.

Paradise hotel läggs ner – nytt moderniserat program istället

Nordic Entertainment Group har nu bekräftat att höstens säsong av Paradise hotel läggs ner efter avslöjandena om misstänkta övergrepp i senaste säsongen. Däremot har produktionsbolaget bestämt att programmet ska göras om helt. Det nya och uppdaterade programmet kommer att släppas någon gång under 2022.

“Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, skriver NENT i ett pressmeddelande.

Höstsäsongen av Paradise Hotel 2021 kommer därför inte att sändas, utan det nya programmet Paradise kommer ha premiär under 2022. Det nya programmet kommer att lägga fokus på jämlikhet och mångfald. I ett pressmeddelande skriver NENT att det nu är rätt tid att modernisera och förnya konceptet.

Texten kommer att uppdateras.

LÄS OCKSÅ: Penny Parneviks starka ord till 2-årige sonen Atticus på Instagram

LÄS OCKSÅ: Bonde-Hannes Haraldssons första bild på sonen med Susanna Karlsson

FOTO: Nordic Entertainment Group

FRÅN FÖRSTASIDAN