Idol 2023 marknadsföring banner

Gunilla Perssons dilemma med 95-åriga mamma Iris Persson

16 aug, 2021 
GUNILLA PERSSON, IRIS PERSSON
Gunilla Persson har fått ett dilemma som rör hennes kära mamma Iris Persson. Det är en riktig nagelbitare och Gunilla måste nu bestämma sig hur hon ska göra.
”Det känns väldigt svårt att fatta det här beslutet.”, skriver Gunilla.
Annons
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam
Gunilla och Erika Perssons relation – väldigt tacksam

Gunilla Persson, 62, slog igenom för svenska folket efter hennes medverkan i Svenska hollywoodfruar. I serien har tittarna fått följa hennes spektakulära vardag som fylls av roliga påhitt men också mycket ansvar.

För tio år sedan så tog Gunilla nämligen ett beslut för sin mamma Iris Persson, 95, och tog över vårdnaden. Samtidigt har ju Gunilla haft dottern Erika Persson, 18, att ta hand om och trion har verkligen charmat svenska folket.

Den senaste tiden har Iris vårdats på sjukhus för bland annat lunginflammation och demens. Därför är det nu Gunilla som måste fatta viktiga beslut i hennes ställe.

Gunilla Perssons ansvar för Iris vård

Recept.se Nyhetsbrev

Eftersom Gunilla är väldigt mån om sin mammas välmående så vårdar hon henne mer än gärna i hemmet. Men den senaste tiden har det alltså inte varit möjligt, då Iris behövt sjukhusvård.

Till råga på detta så har det inte varit en dans på rosor. Enligt Gunilla har det gjorts några riktiga fel i sjukvården som kan ha påverkat Iris hälsa.

Annons

”Jag har haft riktigt tuffa dygn pga att läkarna inte längre vill ha kvar mamma på sjukhuset för försäkringen betalar inte mera. Många stora, grymma fel har gjorts och hade det inte varit för att jag är så engagerad och att jag har vårdgivare så hade mamma varit död nu.”, har Gunilla tidigare förklarat på Instagram.

Det hela slutade med att en advokat behövde blandas in och Iris fick byta sjukhus. Och nu kommer nästa involvering för Gunilla, då det är hon som tar besluten för Iris.

Gunillas dilemma med mamma Iris

Gunilla har tidigare berättat för Hänt om hur hon tänker kring att vaccinera sig mot corona-viruset. Självklart är hon och Erika fullvaccinerade, men desto svårare är det för Iris, då hon är så pass gammal och risken att insjukna är större.

Gunilla tänker att så länge alla runtomkring Iris är vaccinerade så borde det inte vara någon fara. Men å andra sidan så verkar ju den så kallade "delta-varianten" nu börja spridas, vilket väcker oro för Gunilla.

Annons

”Jag talade med läkaren igår och han sa att de bästa omständigheterna för mamma är naturligtvis att hon blir vaccinerad och att hon är i sjukhus miljö efter det. Vad tycker ni?”, skriver hon och rådfrågar fansen.

Gunilla verkar alltså vara i lite "valet och kvalet" när det gäller vaccin för sin kära mamma. Men att det också kan vara farligt är något hon är väl medveten om.

”En spruta ger mer skydd än ingen alls, sa han. Mamma är glad och skiner som en sol, det känns väldigt svårt att fatta det här beslutet. Jag vill ju inte att hon ska bli sjuk men den nya varianten, Delta, dödar henne omedelbart om hon skulle få det.”, skriver hon.

FOTO: TT, INSTAGRAM

Annons