LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagen om sorgen över Lill-Babs – tre år efter ex-hustruns död

15 aug, 2021 
LASSE BERGHAGEN, LILL-BABS SVENSSON
Lasse Berghagen och Lill-Babs har dottern Malin tillsammans och sedan Lill-Babs bortgång har sorgen varit stor. Nu kommer Lasse berätta mer om sorgen och saknaden över ex-hustrun.
Annons
Visste du det här om Malin Berghagen?Brand logo
Visste du det här om Malin Berghagen?

Lasse Berghagen, 76, är en av Sveriges mest folkkära artister och programledare. Mellan åren 1965 till 1968 var han gift med Barbro ”Lill-Babs” Svensson och under den tiden hann mycket hända.

Bland annat fick de dottern Malin Berghagen, 55, tillsammans och nu när inte Lill-Babs längre finns kvar vid livet så är relationen mellan far och dotter extra stark. Malin delar nämligen ofta och gärna med sig av sina tankar kring sin kära pappa.

”Älskade pappa, jag är så innerligt stolt över dig. Cornelis stipendium!!! Så många gånger som jag hört dig berätta historien om när Cornelis lät dig sova på hans husbåt efter det att mamma dumpat dig för Kristins pappa. Och hur han tröttnade på alla dina melodier i moll. Att du fått gitarren av mamma gjorde ju inte saken bättre.”, skrev Malin nyligen på Instagram.

Malin Berghagens ord om pappa Lasses självbiografi

Inte nog med ett Cornelis stipendium så kommer även Lasses självbiografi ut i höst. Boken heter Hej Livet och Malin är minst sagt stolt över sin pappa.

Annons

”Njut av denna dag pappa. Livet är dyrbart som vi båda alltid sagt. Sträck på dina 196 cm!! Du är så värd detta. Älskar dig!! Kram dotra”, skriver Malin.

Under ett års tid har Lasse haft fullt upp med att skriva boken ihop med författaren Marcus Birro, 49, och tillsammans har de summerat hans liv, med toppar och dalar.

– Det är en berättelse om mitt liv och min karriär. Det har varit jättekul att jobba med Marcus och det ska bli kul när den kommer, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Inom loppet av bara ett par år förlorade Lasse Berghagen två personer som stod honom väldigt nära. Nämligen ex-hustrun Lill-Babs och bäste vännen Magnus Härenstam, som gick bort 2018 respektive 2015.

Lasse Berghagen om sorgen efter Lill-Babs död

Lasse har tidigare berättat om den stora sorgen över Lill-Babs bortgång.

– Jag tror hon betytt oerhört mycket för svenska folket. Hon har spridit glädje hela sitt vuxna liv, sedan hon var tonåring och varit generös på alla sätt. Det är nog många som är ledsna idag och känner saknad, sa han då till Aftonbladet.

Annons

När Lill-Babs blev dålig befann sig Lasse i USA på jobb, men åkte snabbt hem till Sverige för att besöka henne på sjukhuset tillsammans med dottern Malin Berghagen.

– Då var hon inte nåbar utan sov så gott, sa Lasse och fortsatte:

– Jag kunde kanske ha kommit hem lite tidigare, men det gick ju väldigt fort på slutet.

Sedan dess har Lasse varit fåordig om sin ex-hustrus bortgång, men i boken kommer hon garanterat komma på tal. Att det var jobbigt är något som Marcus Birro kan intyga.

– Känslorna som du har kring Magnus Härenstam, Barbro och alla de här grejerna. Du behöver ställa ditt skrivbord i det mörkret någon gång och skapa utifrån det. Det har han varit tveksam till, berättar Marcus Birro.

LILL-BABS SVENSSON
Arlanda flygplats sätt att hedra Lill-Babs

FOTO: TT

Annons