Tommy Körberg om problemen med hälsan – 1 år efter hjärtoperationen

15 aug, 2021 
https://image.hant.se/mimmi-fouchenette-byline.png.jpg?imageId=7538739&x=0&y=0&cropw=99.290780141844&croph=100&width=1318&height=1318Mimmi Fouchenette
Tommy Körberg
Förra året opererades Tommy Körberg för sitt hjärta.
Artisten har än idag problem med hälsan – nu berättar han.
– Mitt flås är inte som det brukar vara, säger artisten till Aftonbladet.
Annons
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021
Här är alla deltagare i Så mycket bättre 2021

Tommy Körberg är en av Sveriges största artister. När han under förra året spelade in TV4:s succéprogram Så mycket bättre blev han sjuk, till en början var det bara feber men ju längre tiden gick desto mer steg febern och till slut såg hans fru Anne-Charlotte Nilsson till att de åkte in till sjukhuset.

Väl på sjukhuset fick Tommy beskedet att han var tvungen att operera hjärtat och sedan dess har tillbringat nästan hela hösten på sjukhus där han bland annat fick uppleva att ligga i respirator. Tommy har tidigare berättat om tiden på sjukhuset och att han trodde han skulle dö.

– Det är ju som att vara död. Det är bara svart. Och när man vaknar vet man inte var man är, säger han innan han fortsätter berätta hur operationen har påverkat honom:

– Att livet är skört har jag ju vetat om hela tiden. Men kroppen pratar ju också, så det kommer ju många tankar. Men sen blev jag också väldigt sentimental efter operationen. Kunde börja gråta för ingenting.

Annons

Tommy Körbergs hälsa efter hjärtoperationen

Nu, ett år senare, är Tommy Körberg på benen igen och under sommaren har han bland annat sjungit på Stockholm Pride och varit gästartist till Benjamin Ingrosso, 23, på Allsångsscenen är din. Det verkar som att artisten mår bättre, men i en intervju med Aftonbladet berättar han att han fortfarande inte är helt hundra.

– Jag har fortfarande men av min hjärtoperation. Mitt flås är inte som det brukar vara, men jag ska sätta igång med ännu mer träning och rehab nu när hösten kommer. Jag köpte faktiskt en motionscykel men den står så vackert och fint i förrådet, men gräsklipparen står i vägen. Men jag försöker att hålla mig i trim så gott det går. Så länge jag kan sjunga så känner jag att jag är friskare än många, säger han.

I samma intervju berättar artisten att han är glad över att vara tillbaka.

Annons

– Nu får jag börja med att åka ut och sjunga för levande människor. Det är inspirerande. Jag har haft två gig nu, ett i Kalmar och ett i Tylösand och det kändes som att jag var vördnadsfullt välkommen, säger Tommy Körberg.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, TV4

Annons