Tommy Körberg trodde han skulle dö – berättar om operationen

25 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Tommy Körberg
Efter inspelningen av Så mycket bättre blev Stad i ljus-sångaren Tommy Körberg väldigt sjuk.
Nu berättar han om den tuffa tiden och om hur han trodde att han skulle dö.
– Skrev ett testamente, säger han.
Annons
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton

Tommy Körberg är just nu aktuell med nya säsongen av Så mycket bättre där han i år har artister som Silvana Imam, Lisa Nilsson och Benjamin Ingrosso vid sin sida. Säsongen spelades in på Gotland under sommaren och många av artisterna har delat med sig av hur roligt det var att umgås med varandra under den speciella tiden. Men tiden efter inspelningen var inte särskilt lätt för Stad i ljus-sångaren. I en intervju i Hellenius hörna berättar han om den tuffa tiden.

Tommy Körberg låg i respirator i fyra dygn

Strax efter inspelningen av Så mycket bättre började att Tommy känna sig sjuk. Till en början var det hanterbart med lite feber, men ju längre tiden gick desto mer steg febern.

– Sen så fick jag ett anfall med ganska hög feber så då tyckte min fru och jag att vi skulle åka in och ta prover som man gör. Och efter de proverna så kom ett blixtsnabbt svar om att vi skulle komma in till stan fort, berättar han.

Annons

När han först besökte sjukhuset hade han fått göra en skiftröntgen, men det som sedan skulle visa sig på röntgenbilderna skulle vara något helt annat än vad han och hans fru hade förväntat sig.

– De sa då att två klaffar på hjärtat var totalkassa, plus att den här streptokocken hade tagit sig in förbi och in i själva hjärtmuskeln, berättar Tommy innan han fortsätter:

– Och ingen visste var den kom ifrån. Det är väldigt läskigt.

Allt det här ledde till en stor operation som innebar att sångaren var tvungen att ligga i respirator i fyra dygn.

Tiden efter tuffa sjukdomsbeskedet

När Tommy sedan vaknade upp efter operationen berättar han att han var väldigt förvirrad och att det tog ett tag att förstå vad det var som faktiskt hade hänt.

– Min fru berättade det för mig flera gånger men jag lyckades inte ta in det. Det var så stort och det var så nära så man blev rädd, säger han och menar att det var nära att han faktiskt inte skulle klara det.

– I början när jag låg där så kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente.

Annons

Hans hälsotillstånd nu

Den senaste tiden har såklart varit väldigt påfrestande för sångaren, och när han pratar om det börjar han vid ett tillfälle att gråta. Men nu när det mest kritiska är över och han har börjat landa i vad som hänt har han bestämt sig för att han ska göra allt för att vara tillbaka på scen igen väldigt snart.

– Jag ska få ordning på det här instrumentet, säger han bestämt.

Annons