ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anthony Yigits ärliga ord om bulimin – berättar om kampen

15 aug, 2021 
AvMikael Einarsson
Angelica Hedlund
ELIN HÄRKÖNEN, ANTHONY YIGIT
Elin Härkönen och boxaren Anthony Yigit hittade varandra under inspelningen av Elitstyrkans hemligheter.
Elin och Anthony visar gärna upp sin kärlek och de verkar lyckligare än någonsin.
Så har det dock inte alltid varit, nu berättar Anthony för Hänt om den tuffa sjukdomskampen.
– Nu har jag haft den här skiten i 13 år, säger han till Hänt.
Annons
Visste du det här om Elin Härkönen?Brand logo
Visste du det här om Elin Härkönen?

I början av 2021 sändes Elitstyrkans hemligheter på TV4. En som medverkade i programmet var träningsprofilen Elin Härkönen. En annan som också var med var boxaren Anthony Yigit. Anthony blev för övrigt en av de tre vinnarna, som klarade sig kvar ända till slutet.

Under inspelningens gång fann de båda varandra. Till en början handlade det bara om vänskap, men allteftersom utvecklades vänskapen till kärlek och nyligen avslöjade de att de var ett kärlekspar – något Hänt var först med att rapportera om.

– Det känns helt fantastiskt. Jag trodde ju inte det för ett år sen om man säger så. Då såg man ju bara svart och kände att man aldrig mer skulle lita på någon eller släppa in någon på livet igen. Man hamnar ju gärna i de tankebanorna. Så det är klart att det varit läskigt att släppa in någon igen men det känns jättebra, berättade Elin för Hänt.

Annons

Anthonys kärlekshyllning till Elin

Under gårdagen kom Elin och Anthony hem från deras första resa tillsammans. Först bar det av till Turkiet, där Elin fick träffa Anthonys mamma och därefter blev det en tripp till Barcelona. När Hänt når Anthony berättar han om resan och hur det var att resa med sin nya flickvän.

– Det bästa med att resa med Elin var nog att jag fick lära känna henne mer på djupet. Alltså vi var ju med varandra 24/7. Nu fick jag ju liksom lära känna henne på det vardagliga, och det var jättemysigt. Jag tror inte att resan hade varit lika fantastisk om jag hade gjort den själv, säger Anthony till Hänt.

Till vardags är Anthony boxare och 2012 deltog han i OS i London. Men det är inte bara i ringen som han går en fajt, han har även kämpat mot att övervinna sin ätstörning.

Anthony Yigits glädjebesked – är frisk

Det var i en intervju med SportExpressen förra året som Anthony berättade om sin bulimi och hur problemen började när han blev proffs och flyttade till Tyskland. Och nu med facit i hand var det kanske räddningen att han gjorde den intervjun. För nu berättar han för Hänt om tuffa tiden och hur det har hjälpt honom att kunna vara öppen och prata om sjukdomen.

Annons

– När det var nyår, den 31a december, så kände jag så här ”Ok, nyårslöfte: jag ska bli frisk från den här bullimin”. För nu har jag haft den här skiten i 13 år och det enda jag kan göra nu är att välja att inte ha den mer. Jag bestämde mig där att jag ska inte ha den mer, förklarar Anthony för Hänt.

Sagt och gjort så höll Anthony sitt nyårslöfte och när han hamnade i en situation där han hade ätit kladdkaka och bullar och egentligen ville gå och spy så stod han på sig. Han hade ju bestämt sig, och sedan dess är han äntligen fri från ätstörningen.

– Nu kan jag med säkerhet säga att jag är frisk från det, jag är fri från det. Det finns mer i livet än att oroa sig för mat, säger han.

Anthony berättar också att en stor hjälp på traven var det faktum att han faktiskt började prata om sjukdomen.

– Det jag faktiskt gjorde, det är att jag började prata om det. Och när jag började prata om det, det var det som hjälpte faktiskt, avslutar Anthony.

FOTO: TT, INSTAGRAM

Annons