Henrik Schyffert och Nour El-Refais kärlekssaga – här är allt vi vet

Nour El-Refai och särbon Henrik Schyffert

Nour El-Refai och Henrik Schyffert höll sin relation hemlig i fyra år.
Men efter sonens Samis födsel har paret blivit allt mer aktiva på sociala medier.
Här är allt vi vet om deras relation idag!

Henrik Schyffert, 53, och Nour El-Refai, 33, hade båda två en framgångsrik karriär som komiker och skådespelare i bagaget när de 2016 kom med beskedet att de är ett par i Nemo Hedéns podcast Nemo möter en vän.

– Ja vi är ihop. det har vi varit ett tag, sa Henrik Schyffert då.

Sedan dess har kärlekssagan utvecklats och paret delar ofta med sig av sin kärlek på sociala medier. Men så har det inte alltid varit och tidigt i relationen kom nyheten att paret varit tillsammans i hela fyra år innan de valde att visa upp sin kärlek i offentligheten.

Äktenskapet med Bea Uusma

I 16 år var Henrik gift med läkaren Bea Uusma som han fick sönerna Janne Schyffert, 22, och Ove Schyffert, 19, tillsammans med innan kärleken tog slut.

Äldsta sonen har redan hunnit flytta hemifrån men då Henrik och Nour sedan start bestämt sig för att leva som särbor berättade Henrik för en tid sedan om skräcken för att bli helt ensam i huset då även Ove är på väg att testa sina vingar på egen hand.

Bea Uusma

Bea Uusma är syster till författarinnan Martina Haag.

Christian Johansson/Aftonbladet/TT

– Jag tycker det är så svårt att tänka sig. Jag har ju en son som har flyttat hemifrån och nu har jag bara en kvar som är i liksom flyttåldern. Och jag vill ju inte att han ska flytta än. Jag vill ju att han ska vara kvar, men han är ju liksom sugen, har Henrik sagt om saknaden efter barnen.

Men trots att Henrik Schyfferts söner från äktenskapet med Bea nu är vuxna har han många år kvar som småbarnsförälder. I slutet av oktober 2019 fick nämligen Henrik och Nour El-Refai sitt första gemensamma barn, sonen Sami, 1. Efter sonens födsel berättade Nour i tv-programmet Skavlan om livet som särbor med en nyfödd liten bebis.

– Vi bor ju tillsammans hemma hos honom och hemma hos mig, så vi är ju med varandra lika mycket som andra par, sa Nour då.

Nours relation till Henriks söner

Fula rykten har gått om att Henriks söner skulle vara en av anledningarna till att Nour inte skulle vilja flytta ihop med Henrik. De elaka kommentarerna är dock något som Nour El-Refai flera gånger dementerat med kraft. I ett Inlägg på Instagram hyllade hon för en tid sedan sina två bonussöner:

Henrik Schyffert och Janne Schyffert.

Henrik Schyffert tillsammans med sonen Janne Schyffert och hans flickvän.

Jonas Hessman/ TT

”Dom här bonuspojkarna. Jag är så glad att det råkade bli just så att dom är en självklar del av mitt liv. Dom får smyga och tassa på konstiga tider och blir väckta snortidigt och allt är annorlunda och dom får anpassa sig skitmycket men inte nån gång har dom klagat eller varit sura”, skrev Nour efter att lilla Sami kommit in i deras liv.

Men livet med Henrik är inte bara en dans på rosor. Nour har sedan länge gjort sig känd för sin kärlek till katter men då Henrik är allergisk var hon tvungen att lämna dem ifrån sig. Efter ett par år hos Nours mamma var det dags att hitta ett nytt hem åt katterna – något som var en stor sorg för Nour.

”Det är med tårar som rinner som jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar Jalmert och Rosling. Dom har sen två år tillbaka bott hos min mamma på grund av att Henrik är allergisk”, skrev Nour på Instagram då.

Trots det tuffa beslutet står det dock klart att Nour och Henrik än idag är väldigt kära i varandra och de pratar ofta och mycket om sin fina relation.

”Det bästa jag gjort för mitt barn är att jag valt dig som pappa”, skrev Nour för en tid sedan om Henrik i ett inlägg på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Bonde-Caroline Kejbert om hemliga graviditeten

LÄS OCKSÅ: Regina Lugns livskris efter tuffa sjukdomstiden

FOTO: TT