Regina Lunds ekonomiska kris – rädslan för att bli hemlös

Regina Lund

Regina Lunds ekonomiska situation är riktigt illa och nu fruktar hon för att bli hemlös då hon inte kan betala sin hyra.
”Att vara så hungrig, fattig, rädd och stressad att jag inte ens kan sova”, skriver hon till Aftonbladet.
Allt om Mirka Norrström
Slå på ljud

Coronapandemin har drabbat många – och svenska kändisar är inget undantag. Nu berättar Regina Lund för Aftonbladet hur hårt hon har drabbats ekonomiskt och hur illa hennes situation är. Regina förklarar bland annat att hon inte har haft pengar att betala hyran till sin tvårumslägenhet i Stockholm och att det har gått så långt att bostadsföretaget har vänt sig till inkasso och Kronofogden.

Bryter tystnaden om svåra krisen

Regina Lund har sagts upp från sin lägenhet och vräks om hon inte flyttar. Artisten berättar att hon vill att tvisten ska avgöras i domstol och har överklagat Kronofogdens fordran.

Enligt hyreslagen kan hon ha chans att få tillbaka lägenheten om hon betalar summan på drygt 31 000 kr inom en kort tid.

”Det är klart att jag är rädd och under enorm stress just nu. Jag vet hur det känns att inte ha mat för dagen, gå hungrig, inte ha råd att åka tunnelbana eller ta en kopp kaffe ens. Att vara så hungrig, fattig, rädd och stressad att jag inte ens kan sova”, skriver hon till Aftonbladet i ett mejl.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Regina Lunds rädsla för att bli hemlös

Regina Lund hoppas att bostadsföretaget hon hyr av kan ändra sitt beslut. Som grund anger hon att hon haft det svårt sedan sin cancerdiagnos.

”Rädslan för att bli hemlös och hamna utanför, klart att den finns där. Det står i papperen att jag måste lämna min lägenhet omgående. Jag trodde inte detta hände i Sverige. Jag har ingen annanstans att ta vägen.”

På frågan om socialtjänsten kan hjälpa henne säger Regina Lund att det är hennes sista hopp.

”Jag har kontaktat dem idag (torsdag) faktiskt och väntar svar. Det tog en del kämpande med min stolthet men till slut ringde jag. Jag överlevde cancern så jag ska nog överleva den här pandemin också. Alla kan vi hamna i underläge och just nu är jag på botten.”

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostade Pernilla Wahlgrens nya tomt

LÄS OCKSÅ: Så lever Susanne Bostrand idag – 2 år efter Bonde söker fru

FRÅN FÖRSTASIDAN