Henrik Schyfferts sorg efter orden från sonen Ove Schyffert

Henrik Schyffert & Ove Schyffert

Henrik Schyffert har sönerna Janne och Ove från ett tidigare äktenskap med Bea Uusma.
Nu berättar han om sorgen han känner kring sonen Ove.
– Jag är livrädd, säger han.
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai
Slå på ljud

Det var i oktober 2019 som komikerna Nour El Refai och Henrik Schyffert fick sonen Sami efter mer än sex år tillsammans. Sedan dess har de pratat flitigt om deras liv som småbarnsföräldrar i podden Nours poddelipodd - och Henrik, och om konflikterna som kan uppstå när man ställs inför en sådan stor livsförändring. För Nour blev Sami hennes första barn, men Henrik däremot tog sig an rollen som pappa flera år tidigare.

Mellan 1996-2012 var Henrik nämligen gift med den tidigare kärleken Bea Uusma och tillsammans fick de också sönerna Janne Schyffert och Ove Schyffert. I podden berättar han nu om de jobbiga känslorna han känner kring att barnen numera är vuxna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Henriks stora sorg om sonen Ove

Idag är sönerna Janne och Ove vuxna, och en av de har redan flyttat hemifrån. Men nu börjar även den yngre sonen att prata om att testa sina vingar.

Det här är något som skrämmer Henrik något rejält, och i podden berättar han om känslorna kring att även Ove ska flytta.

– Jag tycker det är så svårt att tänka sig. Jag har ju en son som har flyttat hemifrån och nu har jag bara en kvar som är i liksom flyttåldern. Och jag vill ju inte att han ska flytta än. Jag vill ju att han ska vara kvar, men han är ju liksom sugen, säger han innan han fortsätter:

– Han börjar ju prata om det här nu att flytta hemifrån. Men jag vill ju hålla fast ungarna så länge som möjligt. Jag känner bara att "nej, flytta inte! Jag vill ju att du ska vara kvar här hemma hos mig!".

De pratar sedan om ett företag som underlättar för unga att flytta hemifrån, men mitt under samtalet avbryter Henrik plötsligt för att säga till deras lyssnare att inte berätta om det för sonen.

– Jag är lite livrädd för att min 18-åring kommer få reda på det här, för då kanske han flyttar hemifrån. Så vad ni än gör, om ni ser honom på stan, nämn inte det här för honom. Det får absolut inte ske. För jag vill att han ska bo kvar här hemma, säger han.

LÄS OCKSÅ: Nour El Refai om konflikten i förhållandet med Henrik Schyffert

LÄS OCKSÅ: Nour El Refais ilska efter händelsen med sonen Sami

FRÅN FÖRSTASIDAN