Nour El Refai om konflikten i förhållandet med Henrik Schyffert

Nour El Refai & Henrik Schyffert

Nour El Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i fem år.
Nu berättar de om den återkommande konflikten i deras förhållande.
– Sinnessjukt, säger Henrik.
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai
Slå på ljud

Komikerna Nour El Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i fem år, och i oktober förra året blev de föräldrar till deras första gemensamma barn – sonen Sami. Sedan dess har paret delat med sig utav livet som småbarnsföräldrar på deras sociala kanaler, och i den gemensamma podcasten Nours Poddelipodd och Henrik pratar de varje vecka om allt mellan himmel och jord. I det senaste avsnittet berättar de nu om en återkommande konflikt de har i deras relation.

– Om Nour har ett problem så har jag fått ett manus av henne hur jag ska svara, säger Henrik innan han fortsätter:

– Där står det att jag ska säga "jag hör dig, fan vad jobbigt det här är för dig". Så när jag försöker lösa hennes problem blir hon förbannad och säger "du ska inte lösa problemet, följ manus".

Nour bekräftar dilemmat och säger att det helt enkelt beror på att hon inte vill ha en lösning när hon berättar om sina problem, utan istället känslomässigt stöd - något som Henrik inte riktigt förstår. Nu berättar hon om varför hon tycker det här är så jobbigt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nour El Refai om konflikten i förhållandet med Henrik Schyffert

Nour säger att hon inte kan förstå hur det är så svårt när hon har gjort det så enkelt.

– Jag har gjort det jätteenkelt för dig, men ändå blir det så svårt varje gång. Som imorse när jag bara "shit, jag har en spricka i hornhinnan" och du bara är tyst. Det är så enkelt för dig. Det räcker med att du bara säger "fan vad tråkigt", säger hon upprört.

Henrik förstår dock inte hur hon fortfarande kan bli glad för hans svar om hon vet att det inte kommer naturligt utan faktiskt från ett manus varpå Nour förklarar:

– Ibland följer du faktiskt manus utan att bråka och då blir jag jätteglad. Men det är så många par som gör såhär. "Säg bara såhär, det är det här jag vill höra".

Hon fortsätter:

– När du har problem så kliver jag in och säger bara "fyfan vad jobbigt det låter". Jag bekräftar den där jobbiga känslan du har för det är det värsta som finns när någon inte bekräftar ens känsla. Och sen så håller jag med och försöker se om det är ett problem du vill ha hjälp med och då försöker jag smyga in det.

Henrik säger tillsist att han tycker hela manusgrejen egentligen är helt sinnessjuk, men att den faktiskt funkar och gör deras liv mycket enklare.

LÄS OCKSÅ: Nour El Refais ilska efter händelsen med sonen Sami

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuk och Gry Forssells egna ord om hemliga romansen

FRÅN FÖRSTASIDAN