Magdalena Graafs insikt efter hjärtoperationen: ”Ledsen”

Graaf operation

Magdalena Graaf har opererat sitt hjärta.
Men efter den lyckade operationen kom andra känslor än lättnad – istället kände hon sig extremt ensam.
”Trött, öm och lite ledsen på något märkligt sätt”, skriver hon.

Det var hösten 2019 som Magdalena Graaf fick åka in akut till sjukhus efter att hon hade svimmat av svår hjärtklappning.

Läkarna sa då att hon hade ett medfött elektrisk fel i hjärtat, något Graaf inte hade en aning om då.

I somras skulle Magdalena ha opererats för hjärtfelet, men tvingades ställa in på grund av sjukdom.

”Operationen ställdes in idag. Kände mig trött, snuvig och svullen i lördagsmorse. Charlie har varit rosslig en längre tid. Är säkert allergi, men vågar INTE chansa. Pratade med avdelningen och vi bestämde att skjuta upp det tills jag är helt hundra igen”, skrev hon då på sin blogg.

Laga ett brustet hjärta

LÄS MER: Carolina Gynning om tuffa tiden med Viktor Philipsson – ärliga orden om kampen

Men nu har operationen äntligen blivit av, något hon skrivit om på både sin blogg och på Instagram. Innan den genomfördes skrev hon:

”Nu ska vi se om det finns något hopp om detta gamla Graaf-hjärta. Det har blivit tappat i golvet många gånger. Sista smällen var en knock. En golvning. Didnt c it coming. 2020 var ett år av avslut, klumpar i magen och en inre stress.”

”2021 ska bli mitt år! Då ska jag och mitt hjärta få vila och må bra. Det har jag bestämt, det är mitt nyårslöfte till mig själv.”.

Känner sig ensam

Efter operationen uppdaterade hon Instagram återigen med en bild på sjukhusmaten. Men trots en lyckad operation var Magdalena dock lite nedstämd.

”Tack alla ni underbara medmänniskor som skickat hälsningar. Det betyder oerhört mycket. Trött, öm och lite ledsen på något märkligt sätt. Fast jag har så många underbara och fantastiska människor omkring mig (tack älskade vänner och lilla familj som lyfter mig, Ni vet vilka ni är)”, skriver hon och fortsätter:

”Trots all kärlek så känner jag mig ensam och skyddslös, när man ligger här i en öppen nattsärk med knappar på ryggen och landstinget-trosor”.

LÄS OCKSÅ: Danny Saucedos ilska efter nyhetsinslaget – uppmaningen till följarna

LÄS OCKSÅ: David Sundins mystiska tystnad kring relationen med yngre hustrun Maria