Danny Saucedos ilska efter nyhetsinslaget – uppmaningen till följarna

Danny Saucedo

Danny Saucedo är vegetarian och strävar mot att ta steget ännu längre och bli vegan.
Nyhetsinslaget om slakteriet i Skåne har nu fått Danny att bli rasande.
”För i helvete”, skriver han.
Allt om Eric Saade
Slå på ljud

Danny Saucedo, 34, har händelserikt år bakom sig. Med tanke på coronapandemin har han, som många andra artister, tvingats ställa in sina spelningar och turnéer.

I somras skulle han bland annat ha uppträtt vid en trerättersmiddag på Pite Havsbad, men strax innan evenemanget skulle äga rum stoppades det av polisen.

Det är snart två år sedan som Danny och Molly Sandén, 28, gick skilda vägar. Detta efter att ha spenderat sex år tillsammans, varav tre år som förlovade. Sedan dess har både Molly och Danny gått vidare och hittat kärleken på nytt på varsitt håll.

Förra vintern avslöjade Danny att det är modellen Anna Eriksson som är hans nya flickvän. Anna och Danny träffades genom gemensamma vänner och det råder ingen tvekan om att de trivs väldigt bra ihop.

– Hon är väldigt intelligent, och superfin, sa Danny i en intervju med Aftonbladet i samband med relationsavslöjandet.

Dannys liv som vegetarian

Det är över fem år sedan som bestämde sig Danny för att helt sluta äta kött. I en intervju med Vegomagasinet har han berättat att han är vegetarian av alla möjliga skäl.

– Jag är vegetarian och strävar mot att bli vegan. När folk frågar av vilket skäl jag är vegetarian svarar jag: Av alla skäl. Etiska, djurrättsliga, miljöskäl, hälsoskäl. Köttindustrin är vidrig. Jag vill inte ha deprimerade kroppar i min kropp, sa han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Efter slakteriskandalen på ett slakteri i Skåne har nu Danny valt att ta upp ämnet ännu en gång. Skandalen handlade om att de anställda på slakteriet utsätter djuren för lidande och övergrepp vid dödandet.

”Ska inte moralisera om man ska äta kött eller inte. Men se fan till att det inte är psykopater som torterar fram bitarna som ligger på din tallrik. Detta e ju fan som taget ur en skräckfilm.”, skriver Danny nu på sin Instagram-story.

Danny Saucedo

Dannys ilska mot slakteriet.

Foto: Instagram

Dannys uppmaning till följarna efter inslaget

Trots att Danny är vegetarian sedan länge så förstår han att han inte kan påverka vad andra får äta och inte. Men nu kommer han med en stark uppmaning till följarna – och till slakterier.

”Vet inte, känns som jag bara midnight rantar här. Stoppa i dig vad fan du vill. Din kropp ditt liv.”, skriver han och fortsätter:

”Men för i helvete bakgrundskolla alla som VILL jobba på slakteri frivilligt!! Upp med övervakningskameror.”

Efter att TV4 granskat fallet så har det nu meddelats att slakteriet lägger ner. Men det är inget Danny kommenterat ännu.

FOTO: ÖSTLIN MARIA/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Danny Saucedo om att möta Eric Saade i Melodifestivalen 2021

LÄS OCKSÅ: Här är alla artister och bidrag som tävlar i Melodifestivalen 2021

FRÅN FÖRSTASIDAN