Danny Saucedo bryter tystnaden om inställda middagsshowen

​Danny Saucedo

I helgen skulle Danny Saucedo ha stått på scen och uppträtt för 250 människor.
I sista sekund ställdes middagsshowen in – nu bryter artisten tystanden om polisens beslut.
– Jag blir bara ledsen och trött, säger han.
Slå på ljud

Artisten Danny Saucedo, 34, har ett händelserikt åt bakom sig. Förra våren gick han och Molly Sandén, 28, skilda vägar efter sex år tillsammans, varav tre år som förlovade. Sedan dess har både Molly och Danny gått vidare och hittat kärleken på nytt på varsitt håll.

I vintras avslöjade Danny att det är modellen Anna Eriksson som är hans nya flickvän. Anna och Danny träffades genom gemensamma vänner och det råder ingen tvekan om att de trivs väldigt bra ihop.

– Hon är väldigt intelligent, och superfin, sa Danny i en intervju med Aftonbladet i samband med relationsavslöjandet.

Därför stoppades Dannys middagsshow

Eftersom Danny Saucedo jobbar som artist har coronapandemin satt stora käppar i hjulet för hans karriär. I helgen skulle han ha uppträtt vid en trerättersmiddag på Pite Havsbad, men strax innan evenemanget skulle äga rum stoppades det av polisen.

250 personer skulle ha närvarat vid tillställningen, som kommunen sedan tidigare godkänt. Eftersom att man får vara max 50 personer under en allmän sammankomst ställdes konserten in.

– De får fortfarande ha honom där men då gäller begränsningen om max 50 personer och de måste skicka in en anmälan om detta till oss, sa Peter Lundmark, tillförordnad lokalpolischef i Piteå Älvdal, till TT då.

Stödet från artistkollegan Linus

Beslutet att ställa in middagskonserten har upprört många människor. En person som har visat till stöd till Danny Saucedo är artistkollegan Linus Wahlgren, 43. På sin Instagram story riktade han kritik mot polisens agerande.

”Det är alltså ok att fylla restauranger och andra ställen med folk. Men så fort en artist ställer sig på scen så börjar smittan spridas? Jävla idioti!!!”, skrev Linus på Instagram.

Tidigare har Danny valt att inte kommentera händelsen men nu väljer han att bryta tystnaden om beslutet.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Danny Saucedos ord om beslutet

På Instagram story berättar Danny om känslorna inför den inställda middagsshowen.

– Jag blir bara ledsen och trött på hur corona smittas mer med artister, säger Danny.

Han menar att det är motsägelsefullt att människor tillåts trängas på allmänt platser men att man ändå inte får arrangera konserter.

– Jag var nere vid Tanto nu och folk ligger överallt och jag flög förra veckan och alla sitter med sina löjliga munskydd och restauranger är fulla men så fort någon ska komma och uppträda så sprids det självklart lite mer, det är bara löjligt. Men jag hoppas att ni alla mår bra, det är det viktigaste, säger Danny Saucedo.

FOTO: Tommy Holl/TT, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!