Helena Hedqvists oväntade beslut för Torpet-katten Iris

Helena Hedqvists oväntade beslut för Torpet-katten Iris

Farmen 2021 börjar lida mot sitt slut och djuren försvinner i rask takt från gården.
Nu berättar Torpet-deltagaren Helena Hedqvist om ett ovanligt beslut för katten Iris.
– Jag tog med mig henne.
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?
Slå på ljud

Farmen 2021 börjar gå mot sitt slut och under veckan har både djur och farmarnas hemmasnickrade lador och hagar börjat försvinna från gården. Kvar på gården är det inte många av deltagarna och det dröjer nu inte länge innan vi kommer att få veta vilka som kommer stå i finalen.

Under veckan som gått har Erik Steffen, 29, varit storbonde på gården efter att ha slagit sig tillbaka från Torpet och belönats med en plats på Farmen. Till hjälp har Erik barpianisten Philip Albinsson, 26, som Karin Ström, 32, valt till gårdskarl. I början av säsongen kunde man se hur Philip och Erik hade problem att komma överens men under veckan som går har de kommit allt närmre varandra efter tiden tillsammans i storbonde-stugan.

Det händer med djuren efter Farmen

Livet på Farmen är dock, som det flesta av oss vet, inte bara en dans på rosor och med deltagandet i programmet kommer också en hel del ansvar – för djuren. Alla deltagare har dock inte helt uppskattat att behöva vakna innan solen går upp för att mjölka kossorna och Philip har tidigare talat om att han längtade efter att slippa bli väckt av fårens bräkande varje morgon under sin tid på gården.

Någon som däremot har uppskattat sin tid tillsammans med djuren Helena Hedqvist, 27, som 2018 kom på andra plats i Farmen men förlorade mot Erik då det var dags för årets sista gårdskamp – och fick lämna tävlingen.

När programmet är över körs djuren hem till sina ursprungliga gårdar. Så även katterna som hyrs in specifikt för inspelningen av Farmen och Torpet, och säljs då kamerorna slocknar. Då Helena fick höra vad som skulle hända med Torpet-katten Iris valde hon dock att ta saken i egna händer. Istället för att hamna i en okänd familj tog Farmen-veteranen med sig katten hem.

– Ja, det stämmer. Jag tog med mig Siri, en liten rödhårig katt, som faktiskt blev mamma i förrgår. Hon hette Iris på Torpet, men nu heter hon Siri, säger hon i en intervju med Hänt.

Helena Hedqvist ord om namnbeslutet

I intervjun berättar Helena att det var flera av deltagarna som var sugna på att ta med sig den lilla pälsbollen men då ingen tog steget fullt ut bestämde hon sig för att göra det själv.

– Vi deltagare funderade på om vi skulle ta hem katten, men det var ingen som ville ha Siri. Jag hörde från produktionen att hon kanske skulle hamna i en lägenhet och då kände jag nä, hon ska bo hos mig. Jag sa ingenting till min sambo utan åkte bara och hämtade henne.

Anledningen bakom namnbytet är hennes sambo – som bara hade ett enda krav för att lilla Siri skulle få bli en del av parets familj.

– Det var min sambos enda krav, att hon skulle heta Siri.

LÄS OCKSÅ: Bonde-Caroline Kejbert om hemliga graviditeten

LÄS OCKSÅ: Erik Steffen och Allan Eriksson om bråket i Farmen som TV4 klippte bort

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN