Erik Steffen och Allan Eriksson om bråket i Farmen som TV4 klippte bort

Erik Steffen och Allan Eriksson i Farmen 2021.

Farmen-deltagarna har tröttnat på varandra.
Nu kan Hänt avslöja ett storbråk mellan Erik och Allan som TV4-tittarna inte får se.

Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?
Slå på ljud

Det var tydligt att Allan Eriksson inte uppskattade när Erik Steffen återvände från Torpet. Men under ytan fanns mer friktion än så.

✔︎ Det här är Erik Steffen

Ålder: 30.
Bor: Gällö utanför Östersund.
Jobbar som: Säljare.
Civilstatus: Singel.

När Erik Steffen vann Torpet-finalen belönades han inte bara med en plats på Farmen utan utsågs direkt till storbonde. Som storbonde valde han direkt Allan som förstekämpe till tinget.

Nu berättar Erik Steffen för Hänt om ett drama som tv-tittarna inte fick se. Ett okänt bråk med Allan som nästan slutade i slagsmål.

– Bråken jag minns är matrelaterade, allihop. Jag kommer ihåg när vi fick kött första gången, när vi hade slaktat ett lamm. Den dagen hade vi även lagat vegetariskt. När alla hade ätit färdigt var det lite kvar av det vegetariska, varpå Allan var väldigt snabb fram till kastrullen. Jag vände mig om och undrade om de som faktiskt inte äter kött hade ätit färdigt. Då blev det klassiska: höjda röster och irritation. Det såg ut som att Allan tänkte skalla mig! Sedan gick han en promenad i en och en halv timme, säger Erik.

Vem tyckte du sämst om i Farmen och varför?

– I början hade jag en kort och jobbig period med Malin, men det är utagerat. Så jag tror hellre att det blir Allan... Han kunde inte kontrollera sina känslor när han var hungrig och jag uppfattades väl som en snäsig människa när jag svarade emot.

✔︎ Det här är Allan Eriksson

Ålder: 35.
Stjärntecken: Tvilling.
Bor: Södermalm.
Jobbar som: Snickare i vanliga fall men nu ”mellan jobb”.
Civilstatus: Singel.

Allan försöker dock tona ner skärmytslingen genom att påstå att han inte minns den.

– Jag kommer inte ihåg just den där incidenten faktiskt, säger Allan.

Vad tyckte du om Erik Steffen?

– Vi klickade aldrig riktigt. Som människor är vi väldigt olika – men också väldigt lika. Det är ändå en jävla skön snubbe. Jag tycker om Erik. Han är en trevlig prick – när han lägger den sidan till.

Erik berättar att han förstår att det under så lång tid som Farmen pågår kan uppstå dispyter med främmande människor man tvingas umgås med.

– Det sämsta är att vara så frihetsberövad. När jag vaknade vissa morgnar kände jag att jag varken ville se eller prata med någon. Då var man begränsad till att vara på en gård – med 20 andra. Det var svårt att hantera. Jag brukade ta en skogspromenad och plocka bär. Det var väl det man kunde göra, säger han.

Både Erik och Allan är trots alla konflikter på gården nöjda med hur TV4 framställde dem.

– Ja, faktiskt. Innan allt startade var jag nervös att jag skulle bli ihopklippt och känna sig totalt missuppfattad. Så blev det inte, jag tyckte ändå att de klippte någorlunda bra. Någon vecka blev det däremot klippt som att jag inte tyckte om några människor överhuvudtaget, säger Erik.

– Ja, jag känner mig jättenöjd, säger Allan.

LÄS MER I PLUS: Farmen-Erik och Philip om romansryktet

LÄS MER I PLUS: Så mycket tjänar Farmen-deltagarna

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN