Hanna Hedlund tvingas lämna Let's dance 2021 – efter tårarna i tv

Michel Thornéus, Hanna Hedlund

Let's dance 2021 är i full gång men efter lördagens program står det klart att det blev Hanna Hedlund som fick lämna programmet. Detta efter en riktigt spännande duell mellan Hanna Hedlund och Anis don Demina.
– Delade känslor, säger Hanna i programmet.

Let's dance är danstävlingen som troget dykt upp i tv-rutan varje fredag sedan 2006. Nytt för i år är att det är programledarna Petra Mede och David Lindgren som håller i taktpinnen.

LÄS MER: Kristins starka reaktion – efter Filips beslut i Let's dance

David Hellenius har varit programledare sedan start och vid hans sida har han haft några olika starka TV4-profiler. Först var det Agneta Sjödin, sedan tog Jessica Almenäs över och sista säsongerna har Tilde de Paula Eby stått vid hans sida.

Men i år är nästan ingenting sig likt. Let's dance 2021 bjuder till att börja med på en helt ny sändningstid, efter 14 säsonger byter programmet från fredagar till lördagar. Och som om det inte vore nog, så är det alltså helt nya programledare!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

De har fått lämna Let's dance 2021

Dessutom är det flera av de riktigt rutinerade proffsdansarna som saknas i denna säsong. Det är bland annat Sigrid Bernsson, Calle Sterner och Cecilia Ehrling som lyser med sin frånvaro på dansgolvet. Dock kan tittarna känna sig lugna med att Tony Irving, som varit programmet troget i 15 år, sitter kvar på sin plats i juryn.

Årets startfält är väldigt starkt, då flera otippade deltagare har valt att tacka ja till tävlingen. Men efter fyra veckor har nu tre deltagare fått lämna tävlingen. Den första deltagaren som tvingades lämna var Janne Josefsson, efter det blev det Martin Melin och efter honom blev det Suzanne Axell.

Let's dance 2021

Kvällen till ära handlade det om nära och kära.

Foto: TV4

Men efter kvällens avsnitt står det nu alltså klart att det blev Hanna Hedlund som fick lämna tävlingen efter en riktig rysare i den sista och avgörande dans-duellen.

I kvällens program handlade det om "nära och kära" och danserna fick välja en person som man ville hedra och hylla genom dansen. Filip Lamprecht valde till exempel att tillägna dansen åt sin mormor Barbo "Lill-Babs Svensson".

Tårfyllda kvällen i Let's dance

Deltagarna valde verkligen personer med hela hjärtat, för det blev väldigt känslosamt vissa gånger. Michel Tornéus, Carola och Hanna Hedlund var bara några av dem som inte kunde hålla tårarna tillbaka. I inslagen innan danserna fick deltagarna nämligen beskriva vad personen de dansar till betyder för dem, och det blev minst sagt tårfyllda scener hos i princip alla deltagare.

Allra känsligast blev kanske det för Michel, då det verkligen syntes hur rörd han var när han torkade tårarna. Han och danspartnern Jasmine dansade till Michels gudfar Olle och i inslaget sa Michel:

– Jag älskar dig och jag saknar dig jättemycket, sa han och gick sedan ut på dangolvet till låten Du måste finnas.

FOTO: TV4, Jonas Ekströmer/TT

LÄS OCKSÅ: Suzanne Axell i tårar – efter fallet i Let's dance

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlunds stöd från Martin Stenmarck inför Let's dance

Senaste nytt