Hanna Hedlunds stöd från Martin Stenmarck inför Let's dance

Hanna Hedlund, Martin Stenmarck

Hanna Hedlund är högaktuell som en av deltagarna i Let's dance 2021.
Nu berättar hon för Hänt om varför hon egentligen tackade ja och om stödet från maken Martin Stenmarck.
– Han vet, säger Hanna till Hänt.

Hanna Hedlund, 46, är en av deltagarna i Let's dance 2021. Hennes motståndare består bland annat av Carola Häggkvist, 54, Martin Melin, 53, och Kristina ”Keyyo” Petrushina, 23.

Nytt för i år är att programledarna är utbytta. Efter att David Hellenius, 47, och Tilde de Paula Eby, 48, lett programmet i flera år är det nu Petra Mede, 51, och David Lindgren, 38, som tar över stafettpinnen!

LÄS MER: Filip Lamprechts relation till okända pappan Martin

– Äntligen är dagen kommen! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Let's dance är det ultimata underhållningsprogrammet, har Petra Mede tidigare sagt om att axla uppdraget.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Även kollegan David Lindgren verkar riktigt peppad för uppdraget:

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan och gick igång på alla cylindrar direkt. Peppen är total! Det känns både ärofyllt och spännande att få ta över stafettpinnen för Let's dance, och att få leda programmet tillsammans med Petra ska bli sjukt roligt. Jag längtar efter att få dra igång!, sa han då.

Hanna Hedlund om att vara med i Let's dance

En annan stor förändring från tidigare år är att det kommer vara tomt i publiken. Detta är något som är helt nytt för både Hanna Hedlund och hennes danspartner Tobias Wallin.

– Jag har inte varit med om det, så det kommer bli speciellt, säger Tobias till Hänt.

Anledningen till att Hanna tackade ja till att vara med i årets säsong av Let's dance har faktiskt med maken Martin Stenmarck, 48, att göra.

– Jag tror att jag har alltid velat det här, men han (Martin Stenmarck reds. anm.) vet att jag vill lära mig dansa. Jag har fått frågan förut men jag har tackat nej för jag har inte haft tid, det har inte gått. Men samtidigt har jag ju känt att det var lite tur att jag inte kunde. För att då ska man liksom brottas med det här att våga eller inte, berättar Hanna för Hänt.

Stödet från Martin Stenmarck

Hanna har alltså länge velat vara med i danstävlingen, men det har helt enkelt varit så att hon inte vågat och att det inte passat tidsmässigt.

– Sen med pandemin. Det tror jag har gjort att man själv kanske värderar saker på andra sätt. Eller liksom varför ska jag gå runt och fega ett helt liv, för nån integritet som jag egentligen inte har. Bara för att jag är feg eller inte vågar, säger hon och fortsätter:

– Men när Martin sa det att "men du vill ju det här" då var det bara "aa det har du rätt i, jag kör, jag kör!", förklarar Hanna.

Hon säger också att Martin är ett stort stöd i hennes Let's dance-resa.

– Jag kanske behövde en påminnelse från den som känner mig som bäst. Han stöttar jättemycket, han tar ju ansvar och hämtar och han kämpar jättemycket, säger Hanna till Hänt.

FOTO: Ola Axman/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlunds ord om barnen, maken Martin Stenmarck och systern Lina

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlund byter jobb och blir socionom