TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hanna Hedlund byter jobb och blir socionom

23 jan, 2021 
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck
Hanna Hedlund kan se tillbaka på en lång artistkarriär.
Men nu väljer hon att byta riktning helt och hållet.
”Jag vet vad jag ska bli när jag blir stor”, skriver hon på Instagram efter att ha fått det härliga beskedet.
Annons
Antingen eller med Martin StenmarckBrand logo
Antingen eller med Martin Stenmarck

Hanna Hedlund fick sitt stora genombrott år 2000 då hon tävlade med bidraget ”Anropar försvunnen” i Melodifestivalen. Därefter har det blivit fler framträdanden i tävlingen, bland annat med sin syster Lina Hedlund, 42.

De senaste åren har hon spelat i Pernilla Wahlgrens succéföreställningar Kort, glad och tacksam och uppföljaren Hybris. Men precis som för i stort sett hela nöjesbranschen drabbades den senare showen av uppskjutna turnéer eller inställda föreställningar på grund av coronapandemin.

För artisterna har det inneburit en helt ny vardag, och många har valt att fundera på vad de annars kan tänka sig att göra. Vissa har försökt hitta kreativa lösningar som systrarna Hanna och Lina, som i våras startade karantänsessions där de och andra artister sände live från Linas vardagsrum. Andra har valt att göra helt andra saker. Till exempel har Linda Bengtzing satsat på att måla och countrystjärnan Jill Johnson har lite oväntat valt att plugga till sommelier. Nu sällar sig Hanna till skaran artisten som väljer att testa sina vingar utanför artist- och musikbranschen.

Annons

På sin Instagram berättar hon om det stora beslutet.
”Jag vet vad jag ska bli när jag blir stor!!!! Jag kom in! Vilken glädje”, skriver hon till en bild hon lagt upp.

Hanna Hedlund om nya jobbet

Bilden visar att hon blivit antagen till socionomprogrammet i Stockholm!

”Jag kommer inte hinna börja plugga heltid i vår då jag fått ett väldigt roligt projekt i knät men när jag tröttnat på underhållning då vet ni vart ni hittar mig”, fortsätter Hanna.

Vad det hemliga projektet rör sig om är än så länge inte officiellt. Aftonbladet har dock tidigare rapporterat att Hanna är en av årets deltagare i Let's dance, uppgifter som varken hon eller TV4 dementerat.

”Haha, ja det hade varit underbart att få dansa sig genom pandemin. Men jag har absolut inga kommentarer att ge i nuläget”, säger hon till tidningen.

Så Hanna verkar trots de nya framtidsplanerna ändå bli kvar i underhållningsbranschen ett tag till. Men på sikt väntar alltså nya utmaningar.

Annons

Stödet från Martin Stenmarck och Renée Nyberg

Och hon både sina familj, följare och vänners fulla stöd framöver.

Hannas make sedan fem år tillbaka, Martin Stenmarck, 48, kommenterar inlägget med en jubel-emoji – två händer som sträcker sig upp i luften. Systern Lina Hedlund skickar också sina grattis.

Även Jill Johnson, som själv testar något nytt, ger sitt support:

”Spännande Hanna och kul! Grattis och lycka till”.

Charlotte Perrelli, Pernilla Wahlgren, Sarah Dawn Finer och Sonja Aldén är några av alla de andra som gratulerar Hanna.

Många är också övertygade om att Hanna Hedlund kommer bli en alldeles utmärkt socionom, och att jobbet passar henne som hand i handske.

”Kan inte tänka mig en bättre socionom än du”, skriver den populära TV4-programledaren Renée Nyberg.

FOTO: TT

Annons