Lina Hedlunds nya besked med Nassim Al Fakir – fina gesten

Lina Hedlund drar sitt strå till stacken för att sprida glädje i en svår tid.
Nu berättar hon om fina gesten till svenska folket.
”Ett litet ljus i detta mörker”, skriver Lina på Instagram.

Lina Hedlund, 41, har nyligen avslutat Melodifestivalen 2020. Ett programledarjobb hon gjorde med den äran. Men hur det ser ut med jobb framöver är ytterst osäkert. Turnéer och spelningar som ställs in har nämligen blivit mer regel än undantag för våra svenska artister, detta på grund av Coronavirusets spridning i Sverige och världen.

I fallet Melodifestivalen, som Lina Hedlund ledde tillsammans med Linnea Henriksson och David Sundin, var det in i det sista oklart om man ens skulle kunna ha någon publik. I dag, några veckor senare, har flera tv-produktioner, däribland Let’s dance och Stjärnornas stjärna, tagit beslut om att inspelningen ska ske inför tomma publikstolar.

Det här drabbar inte bara artisterna, utan även alla de som köpt biljetter till olika evenemang runt om i Sverige. Samtidigt har myndigheterna gått ut och sagt att de som kan ska jobba hemifrån och att äldre och andra riskgrupper helst inte ska vistas utanför sitt hem.

Nu vill Lina Hedlund göra något för att underlätta i den till synes dystra tillvaron vi lever i.

Lina Hedlunds starka ord

På sitt Instagramkonto ger hon ett riktigt glädjebesked.

”Ett litet ljus i detta mörker. Kärlek och musik till er alla”, skriver hon i ett inlägg där hon delat en bild på ett pressmeddelande.

Där kan man läsa att flera av Sveriges mest populära artister kommer att samlas under torsdagen för att genomföra en livekonsert under namnet Karantänsessions, vilken sänds på Facebook.

– Jag kände att jag måste göra något och bidra. Musiken helar och för folk samman. Detta är en liten present från oss, ett ljus i mörkret och en pepp till alla som gör ett fantastiskt jobb där ute, säger Lina i pressmeddelandet.

– Vi sitter alla i samma båt och förhoppningsvis landar vi snart i en trygg hamn. Tills dess måste vi hålla ihop och ge kärlek, värme och pepp till varandra.

Får sällskap av Nassim Al Fakir och Robin Bengtsson

Lina står bakom initiativet. Hon kommer att spela och sända från sitt eget vardagsrum. Och på bara ett dygn har hon fått flera artister att sluta upp tillsammans med henne. Däribland maken Nassim Al Fakir, systern Lina Hedlund och svågern Martin Stenmarck. Även Melloartisterna Robin Bengtsson, Dotter, Anis don Demina, Frida Öhrn, samt Oscar Zia kommer att medverka.

Spelningen som alltså sänds på Facebook är helt gratis och öppen för alla. Bäst av allt? Det kan bli fler.

– Blir det en succé som vi hoppas kommer vi att fortsätta underhålla svenska folket så länge vi bara kan.

Lina Hedlund hyllas nu av sina följare.

”Så himla fint initiativ”, kommenterar en person Linas inlägg.

En annan skriver.

Det här är helt fantastiskt!!!!!

FOTO: TT

Senaste nytt