LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Han tjänar mest pengar av alla i Arvingarna – här är deras löner

12 feb, 2024 
Arvingarna
Arvingarna syns i tv-rutan titt som tätt och har nått stora framgångar genom åren.
Vad ligger bandmedlemmarnas lön på och vem tjänar egentligen mest? Det har Hänt tagit reda på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ordBrand logo
Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ord

Året var 1989 när Arvingarna bildades. Innan dess hade de försökt spela hårdrock men den musiken verkade inte riktigt gå hem hos publiken. När de 1993 ställde sig på scen i Melodifestivalen och framförde Eloise vann de svenska folkets hjärtan – och dessutom hela tävlingen. I Eurovision song contest landade Arvingarna på en sjundeplats med sitt bidrag.

Casper Janebrink, 54, är frontman och hans bandkollegor heter Kim Carlsson, 51, Tommy Carlsson, 55, och Lars ”Lasseman” Larsson, 51. Anledningen till att de valde just namnet Arvingarna är som bekant för att deras föräldrar var med i Streaplers och Flamingokvartetten.

Annons
Jari Kantola/TT

Så lever Arvingarna idag – enorma framgångarna efter Mello

Arvingarna har åstadkommit en hel del sedan vinsten i Mello för 30 år sedan. De har släppt flera hits, haft spelningar runtom i Sverige och varit aktuella i diverse olika tv-program, för att bara nämna några saker.

På TV4 har vi fått se program som Arvingarnas jul och Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan. Vi har även fått höra deras musik i Så mycket bättre 2021 men då var det främst Casper Janebrink som syntes i rutan. De fick nämligen inte vara med i programmet allihopa.

Annons

Med tanke på allt Arvingarna har gjort genom åren måste de väl ändå ha dragit in en del pengar. Vem av dem tjänar egentligen mest? Hänt har tagit ut alla bandmedlemmars löner hos Skatteverket och listar dem nedan!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Tommy Carlsson, 55, trummis och sångare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 588 500 kronor.

Annons

Tommy är trummis i Arvingarna och storebror till Kim Carlsson. Trots att han är äldre tjänar han faktiskt snäppet mindre. Hans månadslön 2022 landade på strax under 50 000 kronor.

Kim Carlsson, 51, gitarrist och sångare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 589 500 kronor.

Även lillebrodern Kim, som är gitarrist, fick ut en månadslön på strax under 50 000 kronor.

Lars ”Lasseman” Larsson, 51, klaviaturspelare, gitarrist och sångare

Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 597 800 kronor.

Annons

På plats nummer två kommer Lasseman. Det är dock marginella skillnader på dessa herrars löner. Delar man Lassemans årslön på tolv får vi även här en månadslön på strax under 50 000 kronor.

Casper Janebrink, 54, frontman

Jari Kantola/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 749 600 kronor.

Arvingarnas frontman toppar listan med råge. Till skillnad från sina kollegor kunde han ta ut hela 62 000 kronor i månaden 2022. Inte illa!

I en intervju har Casper Janebrink tidigare uttalat sig om hur mycket de egentligen tjänar. Då menade han att de inte blir speciellt rika på den här karriären.

– Vi har kompisar i samma ålder som har det mycket bättre ställt. Men vi är rika på upplevelser!, sa han då.

FOTO: TT

Annons