LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Filip Lamprecht om stora förändringen – stöttas efter orden inför alla

19 maj, 2021 
Malin Ljung
Filip Lamprecht efter Let's dance-vinstenS
Filip Lamprecht korades i helgen till vinnare av Let's dance med sin danspartner Linn Hegdal. Men den senaste tiden har varit tuff för honom och nu stöttas han av sina följare efter de ärliga orden om förändringen.
Annons
Här är 5 saker du vill veta om Filip LamprechtBrand logo
Här är 5 saker du vill veta om Filip Lamprecht

Glädjen visste inga gränser under lördagskvällen när Filip Lamprecht, 24, och Linn Hegdal, 25, korades till vinnare av Let's dance 2021! I TV4:s direktsändning, som leddes av Petra Mede och David Lindgren, gjorde paret upp emot Anis don Denima och hans danspartner Katja L Engelholm.

De har i tio veckors tid repat in nya danser varje vecka, som de sedan visat upp i direktsändningarna. Men den enorma insatsen och utvecklingen de gjort har satt sina spår, dagen efter finalen bekände Filip i Nyhetsmorgon att det finns vissa delar i privatlivet som tagit stryk av hans hängivenhet att lära sig dansa.

– Det är ju mycket som man behöver ta igen. Speciellt senaste veckorna när det har varit flera danser. Man har behövt lägga om lite och liksom "jag tar det sen". Tvätthögen börjar byggas på ordentligt, säger Filip.

Filip och Pegs relation efter Let´s dance

Under veckorna har det dock stormat kring 24-åringens kärleksliv. Hans flickvän Peg Parnevik, 25, har blivit brutalt behandlad på bland annat sociala medier, något som fått både henne och Filip att ryta ifrån.

Annons

Paret har dessutom förföljts av ryktet att de ska ha gjort slut, något de båda förnekar – samtidigt som de bekräftat att relationen fått sig en törn och att de bland annat börjat i parterapi.

– Det har ju varit en extremt tuff period för henne. Det är folk som har valt att skriva och höra av sig till henne, skriva elaka saker. Det är extra svårt när situationen är att jag har valt att ställa upp på nånting som är fantastiskt roligt. Det är ju min upplevelse och mitt val, berättade Filip när han medverkade i P4 Extra inför finalen.

Efter vinsten har tystnaden kring paret varit kompakt. Bland de offentliga gratulationerna lyser Peg med sin frånvaro.

Stödet till Filip efter erkännandet

Dagen efter finalen avslöjade Filip i Nyhetsmorgon att han planerade att lämna Stockholm för att hinna landa i allt som hänt de senaste veckorna.

– Så nu ska nog tillbaka till Järvsö där jag faktiskt kan koppla av och checka ut lite och återhämta och titta tillbaka, berättade han.

Annons

Huruvida han har lämnat storstaden än framkommer inte, men under måndagen gjorde han en uppdatering som framför allt riktade sig till vårt grannland Norge som firade nationaldag. Filip har norska rötter då mamma Kristin Kaspersens pappa, tillika Filips morfar, är norsk.

I inlägget skriver Filip att den 17 maj för honom är en påminnelse om att sommaren är på ingång, men att det i år får honom att minnas tillbaka till hur det var tidigare.

”Sitter och ser tillbaka och påminner om när dagar var varmare men också annorlunda. Hjälper att hålla blicken framåt och se ljuset i tunneln!”, skriver han.

I kommentarsfältet syns det tydligt att Filip de senaste veckorna blivit en stor favorit hos det svenska folket och de stöttar honom med massor av kärlek och hyllningar.

”Du är så ödmjuk & fantastiskt trevliga sätt gör dig till en stor idol för så många.. Du kommer att gå hur långt som helst”, skriver en person.

Se framåt, du är en fantastisk kille som enbart förtjänar det bästa i livet”, skriver en annan.

Även Filips mamma Kristin har varit inne och kommenterat med hjärtan tills hans inlägg.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons