Ellinor Bjurström om att sluta amma dottern på grund av sin psoriasis

Ellinor Bjurström

Ellinor Bjurström lider av den kroniska sjukdomen psoriasis.
I ett inlägg på Instagram berättar Unga mammor-profilen nu att sjukdomen tvingar henne att ta ett tufft beslut.
– Jag kan inte hjälpa att jag känner mig egoistisk, skriver hon.
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”
Slå på ljud

Ellinor Bjurström är en svensk modell och influencer som slog igenom i svenska Top model 2014, där hon till slut hamnade på en andraplats. Några år senare kunde vi följa henne i realityserien Unga mammor tillsammans med pojkvännen Jimmy Olsson, känd från Rackartygarna, som hon lever tillsammans med än idag.

Ellinor Bjurström och Jimmy Olssons andra bebislycka

Paret har en son som heter Aaron, och i somras fick Ellinor och Jimmy sitt andra barn, dottern Novali. På Instagram berättade tv-profilen om den dramatiska förlossningen.

Det blev nämligen inte riktigt som vi tänkt oss. Mitt fokus blev totalflyttat till att snabbt som attan föda barn med en barnmorska fast vid fotändan av sängen”, skrev hon i inlägget.

Ellinor Bjurström är flitig med att uppdatera sina sociala medier-kanaler och delar ofta med sig av sin vardag i inlägg på sin Instagram.

Där har hon även varit öppen med att hon lider av psoriasis, vilket är en kronisk sjukdom som ger utslag på huden.

Ellinor Bjurströms sjukdomen tvingar henne att sluta amma

I en öppenhjärtig inlägg på Instagram berättar Ellinor Bjurström nu att hon måste sluta amma ifall hon vill få bukt med utslagen.

Som ni alla vet så har jag psoriasis och har gått på en spruta som funkar super för mig (utslagen försvinner helt och det är inte så stora biverkningar). Problemet är bara att jag inte får ta den när jag är gravid eller ammar”.

Men Ellinor Bjurström vill inte sluta amma Novali och står därför inför ett dilemma.

Jag älskar att amma, det funkar så bra för oss. Jag vill inte sluta amma. Samtidigt så känner jag att mina utslag kommer tillbaka nu och jag vill bara börja på sprutan igen. Jag kan inte hjälpa att jag känner mig egoistisk om jag väljer att sluta amma och börja med sprutan.”

Anledningen att det funkar så bra med amningen är för att Novali inte är så förtjust i flaskan. Samtidigt mår Ellinor så otroligt dåligt av tanken att gå hela vintern utan medicin, berättar hon.

Idag är en sån dag där jag inte alls känner mig särskilt stark. Ni som inte vet hur min psoriasis ser ut när den är som värst kan ju kolla denna bilden för att se vad jag har att vänta mig utan mediciner.”

Ellinor Bjurström delar med sig av sin kroniska sjukdom på sin Instagram. Foto: Ellinor Bjurström

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Annie Håkanssons ilska mot Bianca Ingrossos julkalender

LÄS OCKSÅ: Christina Schollin sörjer sin döda vän Lil Terselius

FOTO: Karin Törnblom/TT, Ellinor Bjurström/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN