Idol 2023 marknadsföring banner

Därför stoppas Ellinor Bjurström och Jimmy Olsson från att bli familjehem

21 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Ellinor Bjurström
Ellinor Bjurström och Jimmy Olsson har länge haft en dröm om att bli familjehem, men efter att ha startat processen stoppas de nu från den stora drömmen.
Nu berättar Ellinor varför.
Annons
Ellinor Bjurströms plötsliga barnbesked
Ellinor Bjurströms plötsliga barnbesked

Ellinor Bjurström blev känd för svenska folket efter sin medverkan i Top model 2014 och blev särskilt uppmärksammad för hennes öppenhet kring kampen mot hudsjukdomen psoriasis. Några år efter modelltävlingen kunde man istället se henne i succéserien Unga mammor tillsammans med sambon Jimmy Olsson och sonen Aaron. Ellinor var nämligen bara 23 år gammal när hon blev mamma och har sedan dess varit öppen med både med- och motgångarna som kommer med den stora rollen.

Idag bor den lilla familjen i ett hus ute i skärgården och vardagen för familjen verkar rulla på bra. Men trots att familjelivet funkar bra för paret har Ellinor tidigare berättat att hon inte vill bli gravid igen. I en intervju med Hänt berättar hon:

– Jag vill ha fler barn, men jag vill inte vara gravid igen. Jag gillar inte att vara gravid. Jag fick extremt mycket hormoner och jag blev bokstavligen ett monster under min graviditet. Jag kunde varken behärska mig eller bete mig.

Annons

Men längtan efter fler barn finns fortfarande där, och på hennes Instagram har hon tidigare berättat om tankarna kring att öppna upp sitt hem till ett barn som behöver en trygg plats att bo på.

”Jag har drömt om det sedan jag var väldigt liten. Jag vet att vi kan ge ett barn den tryggheten som vi tycker att alla barn förtjänar. För mig behöver inte familj/barn vara biologiska för att jag ska älska de och ge de allt”, skriver hon.

Men trots att hon och Jimmy påbörjat processen att bli familjehem två gånger har de nu fått reda på att de inte får ta emot något barn. Nu förklarar hon varför.

Därför stoppas Ellinor och Jimmy från att bli familjehem

Anledningen till att de stoppas från den stora drömmen verkar bero på flera saker. Under en frågestund på Instagram berättar hon:

”Just nu så blir vi nekade av olika anledningar. Bland annat för att Aaron är för ung. Att vi är offentliga (nej vi skulle självklart inte lägga upp några bilder om barnet eller prata om det). Sen att jag är ung ser vissa som en liten negativ sak.”

Annons

Hon fortsätter.

”Så vi ska känna efter nu om vi kanske ska vänta något år eller två innan vi ger oss in på detta igen. Vi kommer finnas tillgängliga. Men kanske inte aktivt jobba för det.”

Annons