LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ellen Bergströms sorg över beslutet om amning med dottern Elsy

11 apr, 2021 
Ellen Bergström
Ellen Bergström är en av Sveriges mest framgångsrika influencers. Dagligen ser vi henne uppdatera på Instagram och hon är ofta rolig och komisk i sina kanaler.
Tillsammans med Niclas Lij har hon ett barn.
Nu öppnar hon upp om sorgen över beslutet för dottern Elsy.
Annons
Fem kändisbarn som är beräknade 2021Brand logo
Fem kändisbarn som är beräknade 2021

Om drygt en månad firar Ellen Bergström ett år som mamma till lilla dottern Elsy, som hon har tillsammans med kärleken Niclas Lij. Lilla dottern Elsy kom till världen den 26:e april år 2020, efter en långdragen förlossning som slutade med akut kejsarsnitt.

Ellen Bergström är en välkänd person, hon startade sin karriär som skådespelare, och sedan dess har vi sätt Ellen i flera nöjessammanhang och tv-program. Exempelvis i Let's dance, Jakten på Julia, Så ska det låta och ganska nyligen Vem kan vad, dessutom har hon dubbat en hel del filmer.

Ellen Bergström om mammakroppen efter förlossningen

Nyligen för tidningen Mama berättade Ellen hur hennes kropp förändrats sedan hon blev mamma.

– Jag är inte alls lika brydd om hur jag ser ut längre, för jag har en anledning. Ganska tragiskt egentligen, att man som kvinna ska vara tvungen att föda barn för att på något sätt känna att det är okej att ha skavanker. Sen är ju skavanker en relativ fråga, skavanker för mig är kanske inte skavanker för någon annan, säger hon.

Annons

På frågan vad hon uppskattar mest med sin kropp idag svarar hon att hon slutat se sin kropp som något sexuellt.

– För första gången i mitt liv så ser jag inte min kropp som något att visa upp, utan mer som en kropp bara. Jag har på något sätt avsexualiserat den, kan man säga så? Det låter ju inte bra kanske, men det är så himla skönt att inte hålla på och bry sig så mycket! Jag ska inte överdriva nu och säga att jag inte bryr mig alls, för det gör jag. Men det är absolut inte på samma sätt som förut, säger Ellen Bergström.

Ellen Bergströms sorg över beslutet med dottern Elsy

Och när det kommer till dottern Elsy så råder det ingen tvekan om att Ellen är gladare än någonsin över att ha en liten dotter.Instagram delar Ellen ofta med sig av bilder på den lilla familjen.

Men nu öppnar hon upp sig om sorgen över att inte kunna amma Elsy längre. Till följarna svarar hon på Instagram: ”Kort och gott så slutade jag amma när Elsy var ca åtta månader. Jag (min rygg) orkade inte amma mer på nätterna.”

Hon tilläger även att hon kan känna sorg över att ha slutat amma: ”Men helt ärligt så saknar jag fortfarande amningen. Så mycket att jag nästan blir tårögd när jag tänker på det.”

FOTO: Instagram // Karin Törnblom/TT

Annons