LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael Sandströms nya projekt – efter försvinnandet från Nyhetsmorgon

11 jul, 2021 
Doktor Mikael Sandström
Doktor Mikael Sandström har inte synts till i Nyhetsmorgon den senaste tiden. Istället har TV4:s ersättare Marcus "Sommardoktorn" Olausson synts i rutan. Det här gör doktor Mikael nu när han inte är på plats i Nyhetsmorgon.
Annons
5 anledningar att älska Mikael SandströmBrand logo
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Doktor Mikael Sandström, 63, har blivit ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. I flera år har han synts till i Nyhetsmorgon och delat med sig av sina råd inom sjukvård.

För några månader sedan tog doktor Mikael ett stort beslut för karriären, han sa nämligen upp sig från jobbet som läkare. Detta för att kunna fokusera fullt ut på att kunna jobba med sina sociala medier och jobbet i Nyhetsmorgon. Han kände helt enkelt att han kan hjälpa ännu fler på så vis.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, förklarade han då.

Annons

Doktor Mikael ersätts av "Sommardoktorn"

Sedan dess har doktor Mikael gjort exakt som planerat och satsat fullt ut på sina mediala möjligheter. Som vanligt har han synts till i Nyhetsmorgon trots att han flyttat till Göteborg med flickvännen Lotta Engberg, 58. Han har löst det på så sätt att han pendlar upp till Stockholm för att vara på plats i TV4-huset.

Men det är faktiskt inte det enda som doktor Mikael har gjort för att nå ut och hjälpa fler med sina kunskaper. Han har även startat podden Utforska vården med dr Mikael och nya avsnitt släpps varannan fredag.

Nu under sommaren lyser doktor Mikael däremot med sin frånvaro. Istället är det Marcus Olausson, 35, som är årets sommardoktor. Han har också kommit att bli en höjdpunkt för många tittare och ifall man känner igen honom så är det inte så konstigt. Han har nämligen varit med i Gladiatorerna.

Det gör doktor Mikael när han inte syns i TV4

Så nu kanske många ställer sig frågan: vad ska doktor Mikael göra nu under sommaren? Och faktum är att han har fullt upp! På sin Instagram delar han nu med sig av ett litet roligt projekt. Tillsammans med en kompis har han nu delat med sig av en hint om deras nya program.

Annons

”Västkuststugan. Hej mina vänner! Vore det inte kul med ett västkustprogram ändå? Här har jag och min vän Daniel slängt ihop ett tappert försök på hur det skulle kunna se ut. Vad säger ni?”, skriver han på Instagram.

I klippet får tittarna en känsla av somrigt och härligt program där de pratar om allt från nyhetshändelser till bra sommartips.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet, TV4

Annons