LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför känner du igen sommardoktorn Marcus Olausson i TV4 Nyhetsmorgon

06 jul, 2021 
marcus olausson gladiatorerna
En ny sommardoktor är på plats i Nyhetsmorgon på TV4.
Marcus Olausson har hoppat in istället för Mikael Sandström.
Känner du igen honom sedan tidigare?
Det är inte allt konstigt!
Annons
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringenBrand logo
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Mikael Sandström, 63, blev känd för hela svenska folket när han dök upp i Nyhetsmorgon på TV4, solbränd och sommarfin. Doktorns solbränna blev en snackis och Mikael har sedan dess gästat Nyhetsmorgon från och till. Men inte för att prata om sin solbränna, utan för att svara på tittarnas frågor om sjukdomar och olika åkommor.

Marcus Olausson ersätter Doktor Mikael Sandström

Doktor Mikael jobbar intensivt och mycket, såklart ska även han få lite ledigt! Så, vem hoppar in i Mikaels plats? Jo, Marcus Olausson, 35. Han är nya ”sommardoktorn” på TV4 och kommer under de varma månaderna att svara på tittarnas frågor. Men visst är det något bekant med Marcus?

Om tittarna känner igen honom sedan innan är det inte alls konstigt. Marcus har nämligen synts till i tv-rutan tidigare, dock i ett helt annat sammanhang!

Marcus Olausson var Herkules i Gladiatorerna

I tv-programmet Gladiatorerna som tidigare visats på TV4 fick tittarna följa deltagare varje vecka som utmanade muskulösa män och kvinnor, så kallade ”gladiatorer”, i olika grenar.

Annons

Det fanns en chans att vinna en stor summa pengar, men då skulle du krossa gladiatorerna först, vilket inte var så en enkelt.

En av gladiatorerna som utmanarna skulle försöka vinna över var Herkules. Och visst är han lite lik sommardoktorn? Inte så konstigt, för det är han!

Marcus Olausson var Herkules i Gladiatorerna
Marcus Olausson som Herkules i Gladiatorerna.

Marcus ord om att bli igenkänd som gladiator i sjukhuskorridoren

Marcus har haft ett stort intresse för träning länge och har jobbat som personlig tränare. År 2016 valde han att lägga Gladiator-rollen på hyllan och istället dra på sig läkarrocken. Men att gå från gladiator till läkare var inte så lätt alltid.

– Jag har haft kollegor som tycker det är jättekul och gillar att skoja med mig och driva med min bakgrund. De ser det som en rolig grej. Men på andra avdelningar har folk varit ganska nedlåtande. Jag har lärt mig den hårda vägen att det är bäst att hålla tyst om det ibland – för vissa tycker att det är fjomperi, har Marcus tidigare berättat om för Sjukhusläkaren. Han fortsatte:

– De har en lite gammaldags syn och tycker att de här båda rollerna ska hållas åtskilda, vilket jag ju ändå gör. En enda gång har jag blivit igenkänd som gladiator när jag har varit på ett sjukhus och det var ett litet barn som kände igen sin idol från tv. Det var bara jättegulligt.

Marcus Olausson var Herkules i Gladiatorerna
Marcus Olausson som gladiator.

FOTO: TV4

Annons