TV4:s osäkra besked om Gladiatorernas framtid

TV4:s besked om Gladiatorerna

TV4:s populära underhållningsprogram Gladiatorerna har legat på is och många har frågat om det kommer tillbaka.
Nu ger TV4 ett nytt framtidsbesked för programmet i ett uttalande till Hänt.

Ett av TV4:s mest populära underhållningsprogram genom tiderna är Gladiatorerna. Kända personer och även vanliga svenskar har utmanat några av Sveriges mest vältränade personerna i olika grenar och hinderbanor på bästa sändningstid.

Men nu var det nästan två år sedan tv-tittarna fick se de smått skräckinjagande gladiatorerna i rutan och i nya avsnitt, och frågetecknen kring Gladiatorernas framtid och existens har varit många.

Ifjol sände TV4 repriser av programmet, men meddelade att några nyinspelningar inte fanns på tapeten. Samtidigt flaggade dåvarande presschefen på TV4, Malin Willers, för att dörren inte var helt stängd.

– Det är inte alls omöjligt att Gladiatorerna dyker upp igen, sa hon då till Hänt.

TV4:s nya besked om Gladiatorerna

Nu, ett år senare, verkar tyvärr inte TV4 ha tänkt om kring Gladiatorernas existens.

Lina Berggrén, presschef på TV4, säger till Hänt.se att det inte finns några planer att ta upp det populära programmet och göra nya inspelningar.

˝Vad gäller Gladiatorerna finns det i dagsläget ingen ny beställning”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Gladiatorerna har elva säsonger i ryggen och har sänts mellan 2000-2004 och 2012-2017. Det har under åren lockat miljonpublik, men från att ha haft 1,5 miljoner tittare noterade de sista säsongen en tittarsiffra på 714 000.

”Amazons” vädjan om Gladiatorerna

Några av de mest populära muskelhjältarna har varit Hero, Amazon och Bullet. En person som startade sin tv-karriär i programmet var nuvarande Biggest loser-tränaren Mikael Hollsten som spelade karaktären som Prime.

Cecilia ”Amazon” Benjaminsson saknar programmet och har tidigare uppmanat andra Gladiatorerna-fans att höra av sig till TV4.

”Jag saknar verkligen det här! Mina galna, roliga, knasiga (på ett bra sätt) vänner och all tid vi spenderade med varandra hela tiden. Saknar ni oss också? Mejla då TV4 och berätta det så vi får göra det här igen”, skrev hon tidigare.

FOTO: TV4