Så gick det för ”Gladiatorerna” vi minns – och så ser de ut nu

Så gick det för ”Gladiatorerna” vi minns – och så ser de ut nu

Alexus, Elektra, Atlas, Amber och ett helt gäng till. Ja, visst minns vi alla de forna gladiatorerna från TV4! Men vad gör de i dag och hur ser de ut nu? Hänt har svaren!

Bläddra i bildspelet för att se hur det gick för 20 av de mest minnesvärda gladiatorerna!

Atlas spelades av Roger Zapfe och medverkade i de tre första säsongerna av "Gladiatorerna", 1999-2002.

I dag är Roger Zapfe 60 år gammal och jobbar som konsult inom Försvarsmakten. Fram till 2006 var han även ubåtskapten. Han har också medverkat i filmen "Hundtricket" 2002 och i serien "Torpederna" 2004.

Gladiatorn Amber medverkade i programmet 1999-2004. Hon spelades av Elin Sundell Nilsson.

Elin är idag 37 år och arnetar som senior key account manager inom Adidas group. Hon bor i Hägersten utanför Stockholm, är gift och blev i år mamma till sitt tredje barn. Hon har gett ut två böcker om styrketräning och föreläser om träning och hälsa. Hon har också lett programmet "Forma kroppen" i TV4+.

Gladiatorerna Indra och Zeke spelades av Linda Ekwall och Kim Justin. De medverkade i säsong 2-3 respektive 1-3, 1999-2002. De blev snabbt ett par utanför programmet. 

Bara två dagar efter att Kim och Linda hade förlovat sig med varandra sommaren 2002 omkom båda i en bilolycka norr om Stockholm. Deras bil kraschade rakt in i en mötande lastbil med släp på E18. Kim avled på plats medan Linda fördes akut till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. 

Elektra medverkade i säsong 1-5 och spelades av Isabella de Salareff.

Isabella är idag 54 år gammal och bor i Göteborg, där hon jobbar som säljare inom mode. Hon tränar inte längre fitness på samma nivå som förr. Sedan hon slutade som gladiator har hon setts i "Fångarna på fortet" fyra gånger. 

Den glada gladiatorn Plexus spelades av Johan Oldenmark under 1999-2004 samt 2015. Ibland hade han också sin maskot, hunden Plexis, med sig i arenan.

Johan, som i dag är 57 år gammal, jobbar idag som föreläsare, konferencier och eventfixare. Han har en 31-årig son och ett barnbarn. 

Furia spelades av Birgitta Hallström och syntes i "Gladiatorerna" mellan 1999-2004. 

I dag jobbar Birgitta, som nu är 54 år, som sjuksköterska på Akademiska sjukhuset i Stockholm. Dessuom är on personlig tränare. Hon har en tolvårig dotter och är separerad sedan två år tillbaka. 

Prime syntes i Gladiatorerna under fyra säsonger mellan 2012-2015. Han spelades av Mikael Hollsten.

Nu för tiden är Mikael 33 år och kanske mer känd som en av tränarna i "Biggest loser" på Sjuan. I augusti blev han pappa till en son tillsammans med sin fru Emelie. Driver podcasten "Tänka högt" tillsammans med Danny Saucedo och ligger bakom varumärket Aldrig vila, som både är en blogg och gymprodukter. 

Nova spelades av Anna Ugander och medverkade i "Gladiatorerna" 1999-2001. 

Anna är idag 46 år, driver eget företag och jobbar med personlig utveckling. Hon bor i ett hus i Helsingborg i Skåne.

Hyper spelades av Jannika Larsson och medverkade i programmet 2012-2014.

Jannika är idag 35 år och bor i Sigtuna. Hon jobbar som personlig tränare och driver företaget Fight your fight, där hon även föreläser om hälsa och träning. Hon är förlovad och har en dotter, men är just nu gravid med sitt andra barn.

Raptor RX2, eller Fredrik Wettergren som han egentligen heter, var med i två säsonger 2002-2004. 

I dag är Fredrik 45 år gammal och bor i Karlskrona i Blekinge. Han arbetar som spanpolis. 

Blade syntes i "Gladiatorerna" 2002-2004. Hon spelades av Anna Larsson.

I dag är Anna Larsson 37 år gammal och bor i San Diego i USA. Hon tävlar i bodybuilding och arbetar inom idrottsmedicin, som personlig tränare och som kostrådgivare. 

Etna medverkade i TV4 under fem säsonger mellan 1999-2004. Hon spelades av Helene Ekblom.

Helene är idag 51 år gammal och bor i Örebro. Hon har tre barn och föreläser om hälsa och träning. 

Tor medverkade under två säsonger 2012-2013 och spelades av Mikael Spreitz.

Mikael Spreitz är 53 år och har, förutom som gladiator, synts i "Millenium"-trilogin där han spelade Lisbeth Salanders halvbror. Han har också medverkat i "Johan Falk" och "Arne Dahl". Han har flera domar från yngre dagar, däribland för misshandel, dopingbrott och våldamt motstånd, men har under de senaste åren engagerat sig i att samla in pengar till organisationer som Barncancerfonden och Min stora dag.

Ice spelades av Helene Ahlson och syntes i programmet under 2012-2013.

Helene är 37 år, bor i Stockholm och arbetar som personlig tränare, hälsocoach och fitnessmodell.

Mellan 2012-2013 medverkade Lina Eklund i Gladiatorerna som karaktären Lynx. 

Lina är i dag 35 år gammal och arbetar som personlig tränare och kostterapeut. Hon är också en känd MMA-fighter. Lina har en son och är just nu också gravid med sitt andra barn, vilket hon uppdaterar om på Instagramkontot @gravidtraning.

Gladiatorn Python medverkade i programmet 2002-2004 och spelades av Sör James Danielle.

Han är idag 47 år gammal, har barn och bor i Stockholm. Arbetar idag som personlig tränare och hälsocoach samt som träningsredaktör för Mygate Magazine.

Gladiatorn Taurus spelades av Jörgen Bergström och syntes i programmet under en säsong 2004.

Nu för tiden är Jörgen 43 år gammal och bor med sin fru och barn i Upplands väsby. Han arbetar som datatekniker, men har också medverkat i filmer som "Beck", "Se upp för dårarna" och "Tusenbröder". 

Troja spelades av Pernilla Stjernfeldt och syntes i programmet 2003-2004. 

Pernilla är idag 44 år gammal och bor utanför Stockolm tillsammans med sonen Viggo, 10. Hon arbetar som skyddsvakt och frisör. Efter en skada i programmet har hon tvingats operera sin axel två gånger.

Gladiatorn Titan medverkade 2000-2001 i "Gladiatorerna". Han spelades av Jonas Olsson.

Nu är Jonas 50 år gammal och bor i Stockholm, där han jobbar som coach inom personlig utveckling. Han har också medverkat i "Singelcoacherna" på TV3 och varit basist till E-Type. 

“Gladiatorerna” sänds 20.00 på TV4 ikväll, fredag. 

Foto: IBL, TV4, Instagram, Facebook.

FRÅN FÖRSTASIDAN