Doktor Mikaels krämpor under flytten till Göteborg med Lotta Engberg

Mikael Sandström, Lotta Engberg

I mars gick flyttlasset för doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg.
Sedan dess har de haft fullt upp med att packa upp allting.
Nu berättar tv-doktorn om den påfrestande tiden.

Det har snart gått ett år sedan Lotta Engberg, 58, sa i en intervju att hon kunde tänka sig att dejta ”den där tv-doktorn”. Under sommaren blev det verklighet och sedan dess har kärleken mellan Lotta och doktor Mikael Sandström, 62, blomstrat rejält.

LÄS MER: Gränslandet-Wilmas kritik mot Robinson: "Ett stort skämt"
Exklusivt

Efter det har mycket har hänt för paret. Förutom en utlandsresa och diverse dejter så har de tagit det stora steget att flytta ihop! Flyttlasset gick i mars och sedan dess har man kunnat få lite snabba inblickar från parets nya liv ihop.

Huset som Lotta och Mikael nu har flyttat till ligger i Göteborg, så det betyder att Mikael har en aning längre till jobbet nu för tiden. Detta är dock inget som påverkar hans uppdrag i Nyhetsmorgon. Han löser det nämligen genom att pendla mellan städerna.

– Jag pendlar med tåg nu från Göteborg till Stockholm, då åker jag ner på måndagar och kommer hem igen på tisdagen, har Mikael förklarat för Hänt.

Så har flytten till nya huset varit

När Hänt pratade med den folkkära tv-doktorn kom han med en uppdatering om hur det gått med flytten.

– Vi tycker det går rätt så snabbt fram, men vi är inte klara eller inflyttande. Vi ska upp med mer saker som lampor och tavlor, säger Mikael.

För en tid sedan kom doktor Mikael med ett plötsligt besked – nämligen att han slutar jobba som läkare på ett sjukhus. Istället skulle han satsa på sin roll i Nyhetsmorgon då han anser att han hjälper fler människor på så vis än att ta hand om enstaka patienter. I samma veva så avslöjade han också att han skulle starta en egen podd.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Doktor Mikaels krämpor under flytten med Lotta Engberg

Sagt och gjort och idag driver Mikael podden Utforska vården med Dr Mikael. I det senaste avsnittet väljer han att berätta lite mer om flytten med Lotta.

– Den (flytten) har förlöpt ganska väl faktiskt, eller ja en lättare trötthet i ryggslutet. Det är ju mycket lyfta och bära även om man har fått mycket hjälp och så. Men ja det har gått bra, säger doktor Mikael.

Att flytta är ju faktiskt inte något man gör i en handvändning. Projektet visade sig bli mer energikrävande än vad Mikael hade tänkt sig.

– Det var rätt mycket, 120 lådor per person. Så man måste ju göra det lite strukturellt. Det var bra för bålstabiliteten att vingla runt med de där lådorna, säger doktor Mikael Sandström i podden.

LÄS OCKSÅ: Mikael Sandström om Lotta Engberg – så får de relationen att gå ihop

LÄS OCKSÅ: Därför förlovar sig inte Mikael Sandström och Lotta Engberg

FOTO: TT