LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögrens svåra kamp i relationen med hustrun Birgitta: ”Ett test”

24 maj, 2022 
Christer Sjögren och hans fru Birgitta har varit gifta i över 50 år.
Deras relation har gått upp och ner med bland annat en känd otrohetsaffär.
Nu berättar Christer om en ytterligare incident som blev ett test för relationen.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 72, är en av våra största dansbandsprofiler. Han är främst känd för sin karriär som sångare i dansbandet Vikingarna där han var aktiv i nästan 30 år.

Men att sjunga i band är långt ifrån det enda han har på sitt cv. Christer började tillslut satsa fullt ut på sin solokarriär där han gjort alltifrån julturnéer, krogshower, musikaler och Melodifestivalen.

Men 2016 var året då Vikingarna-fansen fick det glada beskedet att de skulle göra en tillfällig comeback. Detta med anledning att de skulle medverka i TV4:s Tack för dansen. Nu är de dessutom aktuella med vad de säger är sin sista turné någonsin, något de kallar för Finalturen.

Christer Sjögrens familjeliv

Christer Sjögren och hans fru Birgitta har varit gifta så länge som sedan 1970 och tillsammans har de dottern Charlotta. De är även mor- och farföräldrar åt barnbarnen Norah och Nellie.

Annons

Hur paret träffades kan liknas med en film. Året var 1969 och Birgitta jobbade i livsmedelsbutiken Domus dit Christer gick för att köpa en ask choklad till sin mormor. Och kärlek uppstod direkt. Och sedan den dagen har de stått vid varandras sidor.

Relationen har dock inte alltid varit en dans på rosor, något som blev känt i media. Det var i början på 90-talet som otrohetsaffären mellan Christer och Lotta Engberg blev en stor snackis. Något som båda lämnat bakom sig vid det här laget.

Den nya utmaningen för Christer och Birgitta

Men trots att paret har varit gifta i över 50 år berättar Christer för Allas att de aldrig har spenderat så mycket tid ihop som de gjorde under coronapandemin. Något som blev ett test för relationen.

– Jag har aldrig varit hemma så mycket som under perioden med covid-19. Att ha mig hemma på heltid var verkligen ett test för relationen, berättar han.

Att gå från att ständigt ha sin man på resande fot till att plötsligt sitta ihop kan man förstå blir en omställning. Men Christer berättar att det gick över förväntan bra.

– Som tur var gick vi inte varandra på nerverna, utan det visade sig att vi trivs väldigt bra tillsammans, säger Christer med ett skratt.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Youtube

Annons