Christer Sjögrens nya ord om Lotta Engberg efter otrohetsaffären

Lotta Engberg, Christer Sjögren, Birgitta Sjögren

Christer Sjögren och hans fru Birgitta träffades för över 50 år sedan.
Däremot har relationen inte alltid gått som på räls.
Nu berättar Christer öppet om otroheten med Lotta Engberg.
Här dansar kungaparet tillsammans med nyanlända barn från Ukraina
0:18

Efter reklamen: Här dansar kungaparet tillsammans med nyanlända barn från Ukraina

(0:18)

Slå på ljud

Känd för sin stadiga plats i dansbandet Vikingarna har Christer Sjögren, 72, gjort svensk succé i många år. Bandet har funnits så länge som sedan 1957, men det var 1978 som Christer entrade som sångare i bandet.

Vikingarna har haft stora framgångar och har bland annat sålt 11 miljoner skivor, tagit emot pris på Grammisgalan och haft närmare 50 låtar på Svenktoppen. En riktig bedrift med andra ord!

Bandet var aktiva fram till 2004 men drog sedan igång igen 2016 med några sättningar, för att i år vara aktiva med sin sista turné.

Man får heller inte glömma Christers framgångsrika solokarriär där han medverkat i Melodifestivalen och haft superhits som I love europe, För kärlekens skull och Jag ger dig min morgon.

Krisen mellan Christer Sjögren och hans fru Birgitta

Christer och hans fru Birgitta Sjögren träffades för över 50 år sedan och är fortfarande gifta. Men det har inte alltid varit en dans på rosor, något som blivit känt i sociala medier under åren.

– I början på "Vikingatiden” som jag brukar säga så fick hon för sig att ”nu sticker han snart”, berättar Christer Sjögren i pratshowen Carina Bergfeldt och forsätter:

– Då hade vi faktiskt en liten kris, för då blev jag skyldig henne för en massa saker som jag inte hade gjort.

Christers nya offentliga ord om otrohetsaffären med Lotta

Även en otrohetsskandal blev känd under början av 90-talet – något som Christer valt att fronta sin hemsida med. På hemsidans förstasida kan man läsa

En annan person som kanske är lika folkkär som Christer Sjögren är artisten och programledaren Lotta Engberg. Och de två har en lång historia tillsammans - både jobbmässigt och privat. I slutet av 80-talet sjöng de flera duetter tillsammans, och de fattade tycke för varandra direkt. Kemin gick inte att undgå och Christer Sjögren och Lotta Engberg - som båda var gifta vid tillfället - inledde i början av 90-talet en hemlig relation. Något som kastade bådas kärleksliv upp-och-ner. Lotta Engberg som var gift med Anders Engberg skiljde sig och Christer Sjögren separerade med sin fru Birgitta. Romansen var dock kort och efter ett knappt år isär flyttade Christer och Birgitta Sjögren ihop igen.

Idag, 20 år senare, har alla inblandade strukit ett sträck över händelsen. Lotta Engberg är kär på nytt och Christer och Birgitta är lyckligt gifta. Det händer till och med att paren umgås tillsammans.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN