Christer Sjögrens barnbarnslycka – berättar om glädjen efter svåra tiden

30 dec, 2021 
Christer Sjögren i blå kavaj.
Christer Sjögren är sångaren i svenska dansbandet Vikingarna.
Efter en lång karriär fylld av upp- och nedgångar berättar han nu om den nya lyckan i livet...
Annons
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna

Christer Sjögren, 71, är en av Sveriges mesta dansbandsprofiler. Han har varit sångare i bandet Vikingarna sedan år 1978, ett band som tidigare i år meddelade att bandet lägger ned helt efter kommande avskedsturnén år 2022.

Christer har även uppträtt som soloartist under karriären. Bland annat i Sveriges största musiktävling Melodifestivalen år 2008.

Vad mer? Han har uppträtt flertalet gånger på sommarens stora folkfest Allsång på Skansen, han har gästat som programledare av underhållningsprogrammet Bingolotto och han har varit med i TV4:s älskade program Så mycket bättre.

Och listan kan förstås göras ännu längre.

Christer Sjögrens dotter Charlotta – så lever hon idag

Christer har en lång och gedigen karriär bakom sig. Men det är inte dansbandet som har störst plats i hjärtat.

Christer har varit gift med sin fru Birgitta Sjögren, 71, sedan år 1970. Tillsammans har de ett gemensamt barn; dottern Charlotta Sjögren, 51. Charlotta har idag eget företag och jobbar som hudterapeut på Idun Minerals i Värmland.

Annons

Charlotta har två döttrar Norah, 16, och Nellie, 10, som är Christers ögonstenar. Han berättade nyligen väldigt öppenhjärtligt i en intervju att det jobbigaste med pandemin har varit splittringen från barnbarnen, som han tvingats hålla avstånd från.

Christer Sjögren med frun Birgitta år 2008, när Christer deltog i Melodifestivalen som soloartist.
Christer Sjögren med frun Birgitta år 2008, när Christer deltog i Melodifestivalen som tävlande soloartist.

Christer Sjögren berättar om privatlivet – och lyckan med barnbarnen

Och barnbarnen är verkligen ljuset i Christers liv. Det får man verkligen en känsla för när man hör honom prata om familjen.

I en stor intervju med Hemmetsjournal berättar Christer nu om den verkliga lyckan i livet efter en lång karriär, nämligen närheten till barnbarnen.

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag.

Annons

Ja, bilarna får förstås också komma med på ett hörn. Det finns ju plats för mycket i ett stort hjärta, som man brukar säga!

FOTO: Christine Olsson/TT, Mattias Hansson/TT

Annons