Christer Sjögrens sorg med barnen och barnbarnen under pandemin

Christer Sjögren

Under 2020 var tanken att Christer Sjögren och Vikingarna skulle göra comeback.
Men då slog coronaviruset till och förstörde de planerna.
Samtidigt ströps även umgänget med barn och barnbarnen – vilket påverkade Christer en hel del.
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna
Slå på ljud

Christer Sjögren, 71, är en av Sveriges absolut främsta sångare och genom åren har han fått många att smälta med sina låtar. I över 40 år har Christer turnerat land och rike runt tillsammans med sitt enormt populära dansband, Vikingarna. Och deras låtar spelas fortfarande varma på uteställena runtom i landet.

Vikingarna: ”Vi är orsaken till bröllop och barn”

Förr i tiden var det ute i folkparkerna och dansbanorna som många kärlekssagor började. Det här har så klart inte gått Vikingarna obemärkt förbi.

Genom åren har bandet fått höra mängder med historier från folk, där de varit en bidragande faktor till att någon hittat sin livs kärlek. Christer Sjögren har även tagit emot enorma mängder av brev från folk som vill tacka dem.

– Då inser man att vi gjort avtryck i historien, säger han i en ny intervju med Aftonbladet.

Med kändisskapet kommer också en hel del nackdelar. Var Christer än befinner sig så är det många som vill ha hans uppmärksamhet, och ibland har det varit svårt för honom att veta var man ska dra gränsen.

Tidigare har Christer berättat att han tycker det är svårt när han märker att andra blir besvikna. Dessutom är han blyg när han inte står på en scen. Att konstant bli omringad av beundrare kan därför vara väldigt påfrestande.

Christer Sjögrens sorg efter splittringen från barnbarnen

2020 var tanken att Christer Sjögren och Vikingarna skulle göra comeback, till många fans stora glädje. Men som vi alla vet så satte ett visst coronavirus stopp för det, så istället fick Christer tillbringa mer tid på hemmaplan.

Detta blev såklart en stor omställning för Christer, som är van att stå på scen och sjunga för folk. Men att inte få träffa hela familjen verkar ha varit den tuffaste biten under pandemin.

– Bitvis har det varit väldigt jobbigt. Jag är ändå van vid att uppträda kontinuerligt och att vara i princip helt isolerad har inte varit lätt. Vi har varit restriktiva med besök från barn och barnbarn så visst har det tidvis varit ensamt, säger Christer Sjögren till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Axel Pilebys utseendeförändring – nu visar han upp nya frisyren i Efter fem

LÄS OCKSÅ: Emilio Ingrosso i tårar efter orden i Benjamin Ingrossos jullåt

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN