LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögrens dotter Charlotta – så ser hon ut idag

06 apr, 2020 
Christer Sjögren fyller 70 år!
Och i hela sitt vuxna liv har han haft hustrun Birgitta vid sin sida.
Tillsammans har de dottern Charlotta.
Annons
Allt om Christer SjögrenBrand logo
Allt om Christer Sjögren

Folkkära artisten Christer Sjögren, 70, och hustrun Birgitta Sjögren, 70, träffades redan i tonåren. Det var på Domus av alla ställen som kärlek uppstod. Birgitta satt i kassan och Christer skulle köpa choklad till sin mormor.

Året var 1969 och hösten därpå 1970, föddes dottern Charlotta Sjögren.

Christer har tidigare berättat för Hälsoliv att det dröjde till 1972 innan familjen kunde bo under samma tak på heltid. Som tjugoåring kom nämligen lumpen emellan.

Christer och Birgitta har i dag varit tillsammans i över femtio år.

– Jag har alltid brytt mig om Birgitta och velat ha just henne och jag tror att hon också har velat hålla fast vid mig. I dag är vi väldigt glada över det. Vi har varit ihop i 47 år och det är klart att det blåser ordentligt på vägen ibland, men vi vill leva ihop livet ut och har en härlig relation, sa han till Hälsoliv 2016.

Men det blev aldrig några fler barn för paret. Beslutet var gemensamt.

Christer Sjögren om livsavgörande familjebeslutet

I samband med släppet av sin självbiografi Får jag lov att berätta? Kramgoa minnen från Christers garage 2016 berättade han om anledningen.

Annons

Christer, som kommer från en fattig familj, och Birgitta, som vuxit upp med sju syskon, visste vad det innebar att leva under ekonomiskt ansträngda förhållanden och ville inte utsätta sina barn för något liknande.

Trots beslutet om att det inte skulle bli fler barn har familjen ändå vuxit – Christer och Birgitta är nämligen inte längre bara mamma och pappa, de är även morföräldrar. Dottern Charlotta, i dag 49 år, har barnen Norah, 15, och Nellie, 9.

Så firar Christer 70-årsdagen

Christer fyller år den 6 april. I en intervju med Expressen får han frågan hur det känns att nu bli 70 år.

– Det är väldigt svårt att säga. Visst, jag fyller 70 och då tänker man å ena sidan att det är ju ingenting att fira egentligen för man fattar ju att man börjar bli gammal. Men samtidigt – att man har fått vara med om så mycket som jag har fått i mitt liv, det tycker jag är något att fira. Man är tudelad, det är lite knepigt när man kommer upp i den här åldern, säger han till Expressen.

Och födelsedagen firar han med sin älskade Birgitta.

– Jag har ju vänner inom musiken som hade planerat något för mig egentligen men jag fick reda på häromdagen att det kommer ju inte att gå. Vi skulle ha åkt över till Norge, vårt grannland som vi har spelat så mycket i, men det går ju inte att genomföra i dessa tider.

– Men jag och Birgitta kommer att äta en god bit mat, det kommer vi helt klart att göra.

FOTO: TT

Annons