Christer Sjögren om tuffa kampen under karriären: ”Nu dör jag”

Christer Sjögren

Christer Sjögren har turnerat i över 40 år, men det har inte bara varit enkelt.
Nu berättar han om den tuffa kampen bakom kulisserna.
– Jag har trott att ”nu dör jag”, säger han.

Christer Sjögren är en av Sveriges främsta artister och har genom åren fått både en och annan kvinna att falla. I över 40 år har han turnerat landet runt tillsammans med sitt band Vikingarna och deras stora hits går fortfarande varma.

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om den otroliga karriären men också kampen som har kommit med den.

Vikingarna: ”Vi är orsaken till bröllop och barn”

Förr i tiden var det på dansbanorna som många kärlekssagor började, och Vikingarna har därför fått höra många historier där de har varit en bidragande faktor till att någon har hittat sin livs kärlek.

– Vi är orsaken till både bröllop och barn, säger keyboardisten Erik Lihm om det varpå Christer lägger till:

– Då inser man att vi gjort avtryck i historien.

Genom åren har Christer fått ta emot många brev från folk som vill tacka de för just den anledningen, och för tidningen berättar han att han sparat alla brev i garaget hemma i Karlstad.

Christer Sjögren om okända kampen bakom kulisserna

Men med kändisskapet kommer det också en hel del nackdelar.

Var Christer än befinner sig är det många som vill ha hans uppmärksamhet, och det har ibland varit svårt att veta var man ska dra gränser.

Christer berättar nämligen att han tycker det är svårt när han märker att andra blir besvikna och att han dessutom är blyg när han inte står på en scen. Att konstant bi omringad av beundrare kan därför vara väldigt påfrestande.

– När folk är lite berusade släpper spärrar och alla klänger sig på, då blir det jobbigt, säger Jörgen Arnemar som känt Christer Sjögren i 43 år och som på 80-talet sadlade om från Vikingarnas gitarrist till gruppens manager.

Och Christer håller med.

– Jag har varit med om att jag har trott att ”Nu dör jag, hej då”. Man får skador, det kan låta knepigt, men så är det. Jag kan känna ”uuuh” bara nu när vi pratar om det, berättar han.

LÄS OCKSÅ: Ingmar Bergmans son Daniel svårt sjuk i MS – berättar om kampen

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarna rasar efter händelsen med Arvingarna i Så mycket bättre

FRÅN FÖRSTASIDAN