Christer Sjögrens krav på TV4 efter kritiken under Så mycket bättre

Christer Sjögren säger ifrån till TV4 efter Så mycket bättre

Christer Sjögrens insats i TV4:s Så mycket bättre har kritiserats i media. Nu berättar han att han inte tycker att bilden av honom i programmet stämmer, och han har nu bett TV4 att framställa honom annorlunda i kommande program.

En av de folkkära artisterna som medverkar i årets Så mycket bättre är Vikingarnas Christer Sjögren, 68. Den annars så omtyckta artisten har fått en del kritik för det som tittarna hittills kunnat se i tv-rutan. Laila Bagge, 45, kritiserade honom i Rix Morronzoo på grund av att hon ansåg att han tog för mycket plats i det förra avsnittet.

– Han bara brakar på. Ingen känsla, inget ta in stämningen och att hon har haft det svårt. Det här kanske har varit jättejobbigt för henne. Utan, han bara kör på och pratar om sig själv och skämtar bort grejer, sa Laila i radiosändningen.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid!

Några andra som finns med i skaran bland de som kritiserat Christer Sjögrens insats är Filip Hammar, 43, och Fredrik Wikingsson, 45, i veckans Breaking News på Kanal 5.

I en intervju med Expressen förklarar Christer Sjögren sig nu. Enligt honom är det produktionen som har framställt honom till någon som han inte är.

– Det går alltid att svartmåla saker om man rycker ut det ur sitt sammanhang, säger han till tidningen.

Christer Sjögren har efter sitt missnöje mejlat till TV4 och förklarat att han inte känner igen bilden av sig själv i programmet.

– Jag mejlade TV4 och sa min åsikt. Jag sa att jag tyckte programmet var okänsligt och elakt klippt. Jag hoppas, för jag vet att de klipper mitt program just nu… jag bad dem och sa “Jag hoppas att mitt program inte blir klippt så. Jag vill ha en fair, bra och lite snällare och känslomässig riktning”.

I premiäravsnittet av Så mycket bättre kunde tittarna se att Christer Sjögren kom senare än alla andra. Men det fanns en förklaring till det som tittarna inte fick ta del av – han hade konsertåtaganden som han inte hann avboka. Vad som heller inte framgick var att han bad om ursäkt till de andra artisterna.

– Det klippte de bort och så framstod jag som nonchalant, som om jag tänkte: “Jag som har hållit på i 50 år kan väl komma en dag en sent, för fint folk kommer sent”, men så är det inte.

Så mycket bättres exekutive producent Martin Nygren säger till Expressen att han är ledsen över att Christer Sjögren är besviken av bilden av honom, men han anser att man får en rättvis bild av artisten.

LÄS OCKSÅ: Laila Bagges kritik mot Christer Sjögren i Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Linnéa Henriksson i försvar efter Bagges hårda kritik

FOTO: Ibl

Senaste nytt