Christer Sjögrens glädjebesked – efter sjukdomsfallen i Vikingarna

Christer Sjögren

Vikingarna, med Christer Sjögren i spetsen, är aktuella i en sista turné.
Men nu kommer han äntligen med ett glädjebesked efter tuffa tiden.
– Det är så kul, säger sångaren i ett pressmeddelande.
17:54

Efter reklamen: Kommer Paradise Hotel-profilen hitta kärleken genom varukorgen?

(17:54)

Slå på ljud

Vikingarna har otaliga framgångar inom dansbandsgenren. De startade 1957, men det var inte förens 1978 frontfiguren Christer Sjögren klev in och bandet fick ett rejält uppsving.

Utöver Vikingarna har han även givit ut soloproduktioner från 1989 och framåt. 2004 lade bandet dock ned verksamheten, men 2016 kom de återigen tillbaka till rampljuset ett tag. Under 2021 och 2022 gör de nu en sista turné men har under gången stött på trubbel, bland annat sjukdomsfall och inställda konsert.

Men nu kommer Christer med ett glädjebesked efter tuffa tiden med bandet. Läs hans ord här!

Bianca Ingrosso avslöjar sanningen om priset på nya lägenheten

Vikingarnas sista turné någonsin: ”Vi kallar det Finalturen”

I en intervju med Aftonbladet i fjol berättade Christer att det var Tomas Deutgens förtjänst att de återförenades 2016.

– Vi kom igång igen 2016 och det var Tomas Deutgens förtjänst. Han gjorde programmet ”Tack för dansen” med oss och han är så energisk så han lurade in oss i studion igen. Vi hade sagt nej till alla som hade tjatat på oss att starta upp bandet igen. Då återupptäckte vi låtarna och de är ju bra. Det blev en aha-upplevelse och det var kul igen, säger Christer Sjögren.

Vidare berättade Christer att de nu gör en sista turné som de kallar Finalturen.

– Vi kallar det Finalturen 2021-2022. Det är bokat ett år framöver och arrangörerna har varit som tokiga, folk har velat höra Vikingarna igen. Det blir en tidsresa med musik från tidigt 60-tal till nu. Det blir inte så mycket dans, vi kör mer konserthus nu för tiden.

Christer Sjögren

Stefan Borsch tillsammans med Christer Sjögren låten.

FOTO: CHRISTER HÖGLUND

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Se klippet här!

Sjukdomsfallen mitt i turnén – ställde in i Karlstad: ”Beklagar”

Finalturen började i danska Fredrikshamn den 6 augusti. Men inför den planerade spelningen i Karlstad den 4 december fick bandet tvärt ställa in på grund av sjukdom. Christer själv och trummisen Johan Norgren var nämligen sjuka.

Det rörde sig om kraftig influensa.

”Kära publik,Vi måste tyvärr meddela att Vikingarnas helt slutsålda konsert på Karlstad CCC lördag 4 dec kl 19.30 måste ställas in. Både Christer Sjögren och trummisen Johan Norgren ligger nerbäddade med en kraftig influensa (ej covid) vilket gör det omöjligt att genomföra konserten på lördag.Vi beklagar givetvis detta då alla i Vikingarna längtat efter den här konserten oerhört mycket.”, skrev arrangören.

Christer Sjögrens glädjebesked efter nya beskedet: ”Så kul”

Men för ett tag sedan kom den glädjande nyheten. Medlemmarna blev friska och dessutom förlängs den hyllande turnén då flertalet orter är extrainsatta.

– Det här sär så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer, säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande.

Finalturen sträcker sig nu fram till den 3 december 2022.

Christer

Christer Sjögren.

FOTO: IBL

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!