Christer Sjögren sjuk – får ställa in konserten med Vikingarna

Christer Sjögren sjuk – får ställa in konserten med Vikingarna

Christer Sjögren är just nu högaktuell med dansbandet Vikingarnas avskedsturné.
Men allt blev inte som de tänkt. Nu är nämligen Christer och trummisen Johan Norgren sjuka.
”Gör det omöjligt”, skriver arrangören i ett mejl till biljettköparna.
Hanna Hedlunds avslöjade om kärlekslivet efter skilsmässan – Se klippet här
Slå på ljud

Folkkära dansbandet Vikingarna har funnits sedan 1957, men 1978 klev frontfiguren Christer Sjögren in och tog över efter sångaren Stefan Borsh och blev bandets självklara frontfigur.

2004 lade Vikingarna ned verksamheten, men 2016 kom de återigen tillbaka till rampljuset ett tag. För Aftonbladet har Christer berättat:

– Vi kom igång igen 2016 och det var Tomas Deutgens förtjänst. Han gjorde programmet ”Tack för dansen” med oss och han är så energisk så han lurade in oss i studion igen. Vi hade sagt nej till alla som hade tjatat på oss att starta upp bandet igen. Då återupptäckte vi låtarna och de är ju bra. Det blev en aha-upplevelse och det var kul igen.

– Vi hann bara genomföra sju gig innan det blev stopp. Det var naturligtvis tråkigt, men nu ser vi ljuset i tunneln så vi kan komma ut på vägarna igen.

Därför lägger Vikingarna ner

I samma intervju förklarade Christer varför de nu väljer att lägga ner den populära dansbandsgruppen.

– Ja, vi vill inte köra längre. Vi har hållit på så länge och är ju egentligen pensionärer. Men vi får lite blodad tand när vi får hålla på med det man har ägnat hela livet åt egentligen. Vi lade ju av 2004 och så får man känna på det igen. Det var en hobby som blev ett yrke. Nu är vi tillbaka på hobbynivå igen, vi gör det för att det är roligt, inte för att vi behöver göra det.

Konserten ställs in i Karlstad – sångaren och trummisen sjuka

I år kom beskedet att dansbandet gör några sista spelningar – en avskedsturné. Den började i danska Fredrikshamn den 6 augusti i år och planeras att avslutas i norska Stokke den 14 oktober 2022.

Men nu har de stött på hinder. Christer och trummisen Johan Norgren är nämligen sjuka. Så de som köpt biljett till konserten i Karlstad fick under torsdagen ett dystert besked.

I ett mejl skrev arrangören till biljettköparna:

”Kära publik,Vi måste tyvärr meddela att Vikingarnas helt slutsålda konsert på Karlstad CCC lördag 4 dec kl 19.30 måste ställas in. Både Christer Sjögren och trummisen Johan Norgren ligger nerbäddade med en kraftig influensa (ej covid) vilket gör det omöjligt att genomföra konserten på lördag.Vi beklagar givetvis detta då alla i Vikingarna längtat efter den här konserten oerhört mycket.”

FRÅN FÖRSTASIDAN