Det gör Affe Hagström idag – efter avhoppet från Idol 2020

Affe Hagström

Affe Hagström väckte uppståndelse när han självmant hoppade av Idol 2020.
Vad gör han idag, efter programmet? Hänt vet svaret!

Affe Hagström var en som var med och tävlade i årets upplaga av Idol. Han kommer från Stockholm och gjorde även sin audition där. Han är 21 år gammal och var alltså en av de yngre av årets tävlande i programmet.

När Affe sökte till tävlingen sjöng han Fugees låt Killing me softly. Han fick fyra ja från juryn, vilket tog honom till slutaudition och därefter gick det riktigt bra för Affe – tills han självmant valde att hoppa av.

”Har varit en mentalt tuff period”

Bara några timmar innan den fjärde fredagsfinalen gick av stapeln meddelade Affe att han vill lämna. För programledaren Pär Lernström motiverade Affe sitt val.

– Det har varit en mentalt tuff period för mig, i och med att jag har tänkt extremt mycket och grubblat. Försökt hitta genvägar och utvägar till saker och ting, men så har jag beslutat mig för att jag hoppar av resan. Jag känner att det negativa, om man väger upp, är betydligt mer än det positiva. Jag är en som vill känna efter mycket, jag vill ta min tid till saker och ting. Jag är en perfektionist på det sättet, sa han och fortsatte:

– Den här tidspressen som finns, som är att uppträda live en gång i veckan, faller inte in för mig på det sättet så att jag kan känna mig bekväm eller naturlig i det. Och känner man sig inte bekväm live inför miljontals människor så är det stressigt och man känner ångest, vilket jag har gjort.

LÄS MER: Hedda Stiernstedts stora familjelycka med pojkvännen

Ångrade inte sin medverkan

Men de var inget lätt beslut att ta. Affe sa även att han inte ångrar att han ställde upp i programmet, det var bara inte som han hade tänkt sig.

– Det är inte ett lätt beslut. Vissa dagar har jag känt att det här är skitkul, jag fortsätter. Andra dagar har jag känt att det känns jobbigt och det har varit den känslan som varit återkommande senaste tiden framförallt.

– Nej, jag ångrade inte att jag hoppade på, säger han och påpekar att han inte tror att han kommer ångra att han hoppade av.

Det gör Affe Hagström idag

Så vad gör Affe idag, efter sin Idol-resa? Hänt kontaktade Affe för att få reda på svaret.

– Jag jobbar som säljare som tidigare.

– Musiken är såklart aktuell, det kommer den alltid vara. Träffar en del producenter och försöker hitta ett sound, men någon gång framöver kommer det absolut att släppas musik

Kan man förvänta sig att det kommer något 2021?

– Förhoppningsvis ja. Men jag kommer inte förhasta något, men målet är inom 2021, säger han.

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgren om livet med barnen – efter skilsmässan från Jessica Wahlgren

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgren lider av pmds – lättnaden efter nya behandlingen