Affe Hagström lämnar Idol

Affe Hagström Idol

Affe Hagström har bestämt sig för att lämna Idol.
– Inte ett lätt beslut, säger han i en intervju med Pär Lärnström.

Förra fredagen gjorde Affe Hagström succé med sin tolkning av Frank Oceans låt Lost, men den här fredagen kommer vi inte få se något framträdande från artisten. Anledningen är att han har bestämt sig för att lämna Idol. I en intervju med Pär Lärnström berättar han om beslutet.

– Det har varit en mentalt tuff period för mig eftersom jag har tänkt extremt mycket och grubblat och försökta hitta genvägar och utvägar till saker och ting. Men jag har beslutat för mig för att jag hoppar av resan. Jag känner att det negativa är betydligt mer än det positiva, säger han.

Han berättar att han är lite utav en perfektionist, och därför vill ha mycket tid på sig när han ska göra något för att se till att det ska bli bra. Då Idol innebär en enorm tidspress känner han att det inte är rätt klimat för honom att befinna sig i.

– Det faller inte mig i det sättet att jag kan vara naturlig i det eller känna mig bekväm i det. Och känner man sig inte bekväm när man kör live inför hundra tusentals eller kanske miljontals människor så är det stressigt och man känner ångest, och det är precis det jag gjort.

Har tänkt på det länge

Pär berättar att Affe har haft de här funderingarna till och från under resans gång, och Affe bekräftar att det absolut funnits tvivel hos honom rätt så länge.

– Det är ju inte ett lätt beslut för vissa dagar har jag ju känt att ”fan, det här är ju skitkul. Jag fortsätter”. Men andra dagar har jag känt att det känns jobbigt, och det är den känslan som har varit återkommande den senaste tiden framförallt, berättar han innan han fortsätter:

– Det är klart att det inte är ett förhastat beslut jag tagit utan det har varit en process som jag tänkt på under en längre tid och sen så har det bara kommit till den punkten nu att jag känner att det blir för mycket.

När Pär frågar hur det känns i kroppen nu när han gått ut med beslutet säger han att det känns skönt.

– Nu när jag ändå landat i det och gått ut med det så är det som att något har släppts från axlarna liksom. Det känns skönt att kunna få det sagt och kunna bli förstådd och respekterad i det valet. Så just nu känns det bara skönt och som en lättnad.

Så påverkas programmet av att Affe lämnar

Malin Knave som är exekutiv producent för TV4 berättar hur programmet kommer att se ut nu efter att Affe har valt att hoppa av.

”Det är självklart väldigt tråkigt att Affe väljer att lämna Idol, han är en så fin kille med en fantastisk röst och han har på sitt sätt förgyllt årets säsong. Vi respekterar hans beslut och önskar honom all framgång och jag är övertygad om att ha kommer gå väldigt långt med sina musikdrömmar. Kvällens sändning genomförs som vanligt.”