Allt du vill veta om Affe Hagström i Idol 2020

Affe Hagström gick vidare från kvalet i Idol 2020.
Men vem är Affe och vad tycker han om förutom att sjunga?
Här är allt du vill veta om Idol-Affe!

Kvalveckan i Idol 2020 är i full rulle och som flera tidigare år består den eminenta juryn av Anders BaggeAlexander KronlundKishti Tomita och Nikki Amini. Men Idoljuryn sitter inte längre på makten för idolernas öden. Visst, de kan tycka till om Idolernas framträdanden, men deras öden är det tittarna som bestämmer över.

Juryn har fortfarande möjlighet att ta fram fyra wildcards, men resten är det tittarna som röstar fram.

Efter måndagens avsnitt av Idol och första kvalet var överstökat så stod det klart att stridspiloten Niklas Hultberg, 31, och Affe Hagström tagit sig vidare i tävlingen.

Affe framförde Ordinary people av John Legend, vilket blev succé. Han lyckades knipa en av de två platser som de fem tävlande hade möjlighet att ta, för att gå vidare till fredagens kvalfinal.

Affe Hagström

FOTO: TV4

Hur gammal är Affe Hagström och var bor han?

Idol-killen Affe kommer från Stockholm och gjorde även sin audition där. Han är 21 år gammal, och är alltså en av de yngre av årets tävlande i Idol.

När Affe sökte till tävlingen sjöng han Fugees dänga Killing me softly, och gjorde succé! Han fick fyra ja från juryn, vilket tog honom till slutaudition. Och efter det har det rullat på fint.

Vad heter Affe Hagström på Instagram?

På sociala medier är Affe aktiv. Han delar med sig av sitt vardagsliv och på Instagram har han över 2 000 följare. Han heter affehagstrom, och får kommentarer och likes från följarna som stöttar honom i Idolresan.

Affe Hagström

FOTO: Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Spelar piano

Affe nailade även chorusline-momentet och tog sig vidare till solosången, vilket inte gick felfritt. När Affe skulle sjunga Sabina Ddumbas version av Två mörka ögon gick det inte riktigt som tänkt och planerat. Det blev inte alls så bra som Affe hoppats på, vilket ledde till ett oväntat drag från honom.

Mitt i momentet frågade Affe juryn om han fick låna ett piano. Detta fick han tillåtelse att göra, och han bytte låt till Lost av Frank Ocean. Pianot gjorde sitt och Affe gjorde ett fantastiskt framträdande som i sin tur gav honom en plats i kvalveckan.

Nu återstår det att se om Affe Hagström tar sig vidare från kvalfinalen till fredagsfinalerna!

Kvalveckan i Idol sänds 14-18 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

LÄS GÄRNA: Allt du vill veta om stridspiloten Niklas Hultberg i Idol

LÄS GÄRNA: Därför känner du igen Tess Gustafsson i Idol

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt: