Darin Zanyars första ord efter priset Årets HBTQ

Darin Zanyar

Förra året möttes Darin Zanyar av ett enormt stöd då han berättade att han är homosexuell.
Nu tackar artisten alla som stöttat honom.
”Jag vet att det inte alltid är så enkelt”, skriver han på Instagram.

Darin Zanyar, 33, blev snart hela Sveriges flickidol då han klev in på en Idol-audition 2004. Trots att han inte vann tävlingen utan snubblade på målsnöret – och kom på andra plats i finalen – fick hans karriär en raketfart efter programmet.

Sedan dess har Darin varit ständigt aktuell med megahits som Tvillingen, Step Up och En säng av rosor. Men trots att han i flera sammanhang pratats om som en av Sveriges absolut snyggaste män har Darin länge varit förvånansvärt mystisk kring sitt kärleksliv. Efter att han och The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, 41, fått en god relation genom programmet Så mycket bättre spekulerades det dock länge om att de båda skulle vara något mer än vänner.

Ingen av dem kommenterade dock relationen mer än att de skulle kommit varandra väldigt nära och med tiden rann romansryktena ut i sanden.

Darin Zanyars första ord om kärlekslivet

Förra året blev det dock stora rubriker då Darin själv valde att kommentera sitt kärleksliv för allra första gången. Det var i samband med Pride-festivalen som Darin berättade via ett inlägg på Instagram att han är homosexuell.

”Alla i världen borde kunna få vara stolta och accepterade för vilka de är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog ett tag, men jag är stolt att vara gay”, skrev Darin då.

Nyheten möttes av ett enormt stöd från både artistens egna familj och trogna fans.

Berättar om rädslan

LÄS MER: Penny Parneviks ovanliga namnbeslut för dottern

Sedan dess har det dock återigen varit tyst om privatlivet från Darins sida och ännu är det ingen som vet om den populära artisten är singel eller om han har någon speciell att dela livet med.

Efter avslöjandet har Darin dock flera gånger hyllats för sitt mod och nu vinner han det åtråvärda priset Årets HBTQ på tidningen QX årliga gala. Utmärkelsen betyder mycket för Darin, som på Instagram tackar för all kärlek som riktats mot honom under det senaste året.

"Det här är ett ovärdeligt pris för mig. Tack för all kärlek och allt stöd ni visat mig ända sen jag kom ut förra året. Jag är så rörd av den fina responsen jag fått från så många av er. Jag visste verkligen inte hur det skulle tas emot, så ert fina välkomnande har betytt väldigt mycket för mig”, skriver Darin innan han fortsätter med att skicka en varm hälsning till alla andra som tagit klivet och kommit ut som HBTQ-person.

”Vi har alla olika historier och resor som vi gått igenom och jag har en sån stor respekt för alla hbtq personer, för jag vet att det inte alltid är så enkelt att vara gay i en straight värld. Det som rört mig mest är när jag insåg hur mycket det faktiskt har hjälpt andra som gått igenom samma sak och inte vågat ta det klivet jag tog. Ni som då fick modet att också komma ut eller berätta för era närmsta, det här priset delar vi tillsammans!”, skriver Darin Zanyar på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Darin Zanyars svar – efter följarnas markering: "Svårt"

LÄS OCKSÅ: Efter kärleksavslöjandet – Darin Zanyars nya utseendeförändring

FOTO: TT

Senaste nytt