Darin Zanyars svar efter följarnas starka reaktioner: ”Svårt”

Darin Zanyar

Darin Zanyars konsert i Globen blev succé.
Nu tackar han fansen för den fina responsen han fått – ett halvår efter kärleksavslöjandet.
”Svårt att ta in”, skriver han.

Darin Zanyar, 33, slog igenom som 16-åring i musiktävlingen Idol och han blev snabbt en stor favorit bland tittarna. Sedan dess har han varit en av Sveriges mest folkkära artister, och fyllt arenor gång på gång.

Darin delar gärna med sig av sitt liv på sociala medier och följarna får hänga med på allt ifrån resor, till konserter och djupa analyser. Men en detalj som han hållit hemlig under årens lopp är hans kärleksliv – fram tills i somras då han bröt tystnaden.

Det var under Prideveckan som En säng av rosor-sångaren skrev ett inlägg på Instagram och passade på att berätta att han är gay.

”Alla borde få känna sig accepterade för den dem är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog mig ett tag men jag är stolt över att vara gay. Glad Pride!”, skrev han då.

LÄS MER: Danny Saucedos ilska efter nyhetsinslaget – uppmaningen till följarna

Stödet från familjen efter avslöjandet

Snabbt fylldes kommentarsfältet med kärlek från både följare, fans och musikkollegor. Bland annat influencern Clara Henry och superartisten Zara Larsson fanns med bland dem som stöttade sångaren. Darin fick även stort stöd från systern Rosa Zanyar som valde att hylla sin lillebror med massa hjärtan och fina ord.

Kort därefter gick Darin ut och tackade för allt stöd och all kärlek han fått från alla håll möjliga och kanter.

“Jag är överväldigad och berörd av all kärlek och stöd jag har fått från så många av er under den senaste veckan. Det betyder mycket för mig och för många andra”, skrev han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men efter det var han tydlig med att det var slutsnackat om privatlivet och att han då skulle satsa fullt ut på musiken. Han ville att folk skulle fokusera mer på hans musik och mindre på honom som person. Något han verkligen gjort och numer skriver han bara musik på svenska.

Darins svar efter den fina responsen

Men nu har han faktiskt kommenterat avslöjandet igen. Det är i en story på Instagram som Darin nu valt att berätta om vad som var det bästa med 2020. Nämligen den dagen han kom ut som gay – och den fina responsen han fick.

Darin Zanyar

Det bästa med 2020 var när Darin kom ut som gay.

Foto: Instagram

Nyligen visades en exklusiv live-konsert med Darin från Globen. Konserten spelades in för över ett år sedan, vilket märktes med tanke på att det var fullsatt i publiken. Nu har han valt att tacka fansen för att de återigen kommer med så fin respons.

”Jag måste bara tacka er för den fina responsen. Så många fina ord, lite svårt att ta in.”, skriver han och fortsätter:

”Jag är iallafall väldigt glad att ni tycker om konserten och att den kunnat få många utav er att må bra! The power of music, right? Stor kram!”.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Darin Zanyars nya utseendeförändring

LÄS OCKSÅ: Darin Zanyar klar för Barncancergalan – Det svenska humorpriset 2020