Därför valde Filip bort Ellinor i Bonde söker fru – tittarnas kritik

Bonde söker fru, Lina, Filip och Ellinor

Bönderna har nu gjort sina slutval och har åkt på varsin romantisk resa med den valda brevskrivaren. Tittarna har även sagt sitt och är inte helt nöjda med Filips val.
Men hur kommer det sig att han valde Lina?
Tittarna rasar efter oansvariga händelsen i "Bonde söker fru" – Se klippet här
Slå på ljud

Bonde söker fru 2021 är snart slut för i år, bönderna har gjort sina slutval och har som varje år åkt på en romantisk resa med deras valda brevskrivare.

Bonden Filip Nilsson, 27, från Strömsholm valde brevskrivaren Lina Larsson i sitt slutval. Men när han skulle ge beskedet att Ellinor Eke-Göransson fick lämna syntes det på honom att det var riktigt jobbigt. Men hur kommer det sig att han valde Lina och varför är tittarna så ledsna över slutvalet?

Lina om och Filips äventyrsresa – osäkerheten efter valet

Filip och Lina åker på en romantisk äventyrsresa och de uttrycker i programmet att det känns bra men att det tar tid att ”landa”.

– Sedan valet nu har det gått några dagar, och jag har verkligen fått den här tiden att landa lite i det hela. Försöka smälta det hela, allt man upplevt, säger Filip i programmet.

– Sedan vi blev ensamma har ju allting känts bättre och bättre. Känslan för honom blir bara mer trygg, säger Lina.

Lina och Filip på resan.

Lina och Filip på resa tillsammans efter slutvalet.

FOTO: TV4

Lina kommer sedan in på att allt känns overkligt, men att valdagen var tuff. Hon såg på Filip att det var jobbigt.

– Jag skulle säga att du var märkbart tagen, och att det såklart växte någon osäkerhet i mig, säger Lina och fortsätter:

– Slutvalet där, när vi satt på filten, så måste jag säga att jag upplevde en blandad känsla utav Filip. Jag kände hans glädje och jag kände att glädjen inte på något sätt var oäkta. Men jag kände också att han hade gett ett tufft besked tidigare.

– Det var ju mycket tyngre än jag någonsin hade trott, att göra någon ledsen eller besviken. Det tog ju faktiskt över mer, så att jag kanske inte var så positiv och glad mot Lina som jag hade velat, säger Filip.

Samtidigt poängterade Filip i programmet att Lina känns rätt och att han är trygg i sitt beslut, han säger dessutom att det är underbart att vara på resan med Lina.

Tittarna besvikna över Filips val i Bonde söker fru: ”Fel”

Under Bonde söker fru har tittarna varit djupt engagerade i avsnitten. I slutvalen har flera tittare redan varit säkra på några av böndernas val.

När det kommer till Filips slutval i programmet uttrycker nu flertal tittare på Bonde söker frus Facebook-sida att de är besvikna.

”Jag tror det blev fel...han skulle nog valt Ellinor istället...hon kanske kommer tillbaka”, skriver en tittare.

Ellinor Bonde söker fru

Ellinor var förkrossad efter att ha blivit bortvald, men önskade Filip allt gott.

FOTO: TV4

”Jag tycker Filip rörde vid och tog på Ellinor på ett mer kärleksfullt sätt, kroppen talar även om man är omedveten om det... det ser stelt ut med Lina. Trist val, hoppades på Filip och Ellinor från dag 1. Men får önska lycka till ändå till honom och Lina.”, hälsar en annan tittare.

”Fel val enligt mig. Men det är ju inte jag som följer mitt hjärta. Men tjejen han valde bort var så jordnära, och verkade så seriös. Nja, får väl hoppas det blir bra i slutänden. För bondens skull som ändå sökte kärleken”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Därför kontaktade Pär Eric ”Peja” Nilsson Benita igen efter dumpningen

LÄS OCKSÅ: Alice valdes bort av Bonde-Daniel – visar upp nya pojkvännen Oliver

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN