Därför stoppar TV4 succéprogrammet Lotta på Liseberg

Lotta på Liseberg 2021 – stoppas av TV4

Det omtyckta programmet Lotta på Liseberg kommer inte att sändas på måndagen den 28 juni som vanligt.
Det stoppas TV4 på grund av fotbolls-EM och sändningen tvingas skjutas upp en hel vecka.
Slå på ljud

Lotta på Liseberg gjorde succé under premiäravsnittet som sändes på söndagen istället för på måndagen. TV4 valde dessutom att sända allsången i hela två timmar.

Och det var ingen som helst tvekan om att programledaren Lotta Engberg, 58, var glad och spänd inför premiären, redan innan sändningen bröt hon ihop av lycka, vilket Hänt rapporterat om tidigare.

Så blev premiären av Lotta på Liseberg – kritiken av tittarna

Lotta på Liseberg fick minsann en kanonstart. Förutom att ha ett extra långt program så bjöd vädret på sol och Lotta fick äntligen ha publik.

Det var flera uppträdanden under premiären, bland andra Lena Philipsson, Sonja Aldén och E-type sjöng. Den sistnämnda brände av sin fotbollslåt Campione från år 2000. Även Lena Philipsson sjöng en av sina senaste hits Lära så länge man lever och publiken var nöjd – likaså artisterna som äntligen fick möta en publik igen efter ett år av publikstopp.

Det fanns dock en sak tittarna inte var helt nöjda med och det var att Eurovision-vinnarna Måneskin endast fick uppträda med en låt. Bandet som tagit hela Europa med storm kommer från Italien och uppträdde med sin vinnarlåt Zitti e buoni.

Flera tittare uttryckte sitt missnöje på TV4:s facebook-sida med kommentarer som: ”MEN man blir förbannad att ni spelar en av deras mest streamade låtar på reklam pausen!? Wtf liksom! Man märker tydligt att ni bara ville ha dom där så det skulle locka tittare och besökare till programmet och premiären! Skäms! Först ställer ni frågor om drogskandalerna, ni gör det till och med återigen i senaste intervjuerna sedan gör ni detta!! Låter dom spela en låt som visades på programmet och den andra på reklam pausen!? Skäms ni inte! Så himla pinsamt och dåligt!!!! USCH!”

Därför ställs Lotta på Liseberg in helt – stoppas av TV4

Men nu kommer vi inte få se Lotta på Liseberg på ett tag, då programmet stoppas av fotbolls-EM. Lotta på Liseberg kommer istället att skjutas upp två veckor från och med premiäravsnittet och sändas måndagen den 5 juli igen.

Anledningen är just att TV4 valt att sända fotbolls-EM istället den 28 juni. Från och med 20:00 kommer tittarna kunna ta del av studio-snack efter åttondelsfinalen i fotbolls-EM i TV4 istället för Lotta på Liseberg.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men den 5 juli är Lotta tillbaka och kommer att bjuda upp till allsång igen med artister som Py Bäckman, Dotter, Isak Danielson, Magnus Carlsson och Sven-Ingvars.

När Hänt uppmärksammade detta redan i mars var flera tittare upprörda över det inställda avsnittet: Flera kommenterade sin ledsamhet på facebook med kommentarer som: ”Tänk att fotbollen går före allt annat”

En annan skrev: ”Detta är ju inte klokt att den förbannade fotbollen alltid går före alla ordinarie program! Skit i fotbollen och sänd den på era sportkanaler ! Lotta är viktigare!”.

LÄS OCKSÅ: Louie Martis egna ord om nästa steg i relationen med Magdalena Graaf

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms familjelycka – det ska barnbarnet heta

FOTO: Stina Stjernkvist/TT / Tommy Holl/TT

SENASTE NYTT!