ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknades Lotta Engberg under Kikkis hyllning i Allsången – SVT:s svar

29 jun, 2022 
Lotta Engberg
Kikki Danielsson överraskades i säsongspremiären av Allsång på Skansen.
Före detta bandmedlemmen Elisabeth ”Bettan” Andreasson sjöng för vännen i direktsänd tv.
Men Lotta Engberg syntes inte till – nu berättar SVT varför!
Annons
Sanna Nielsens lycka över familjelivet – egna orden om mammarollen: ”Magiskt”Brand logo
Sanna Nielsens lycka över familjelivet – egna orden om mammarollen: ”Magiskt”

Tisdagen den 28 juni markerade startskottet för sommaren. Det var nämligen då som SVT:s Allsång på Skansen, under ledning av Sanna Nielsen, 37, hade säsongspremiär.

Innan sändningen hade Sanna berättat att programmet skulle innehålla en stor överraskning. Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson, som tidigare i år firat sin 70-årsdag, uppmärksammades med pompa och ståt i direktsändning.

På scenen dök sångaren och vännen till Elisabeth ”Bettan” Andreasson, 64, upp oannonserat. Vilken överraskning!

Tillsammans med TV4-programledaren Lotta Engberg, 59, utgjorde de tre supergruppen Kikki, Bettan & Lotta under tidiga 00-talet. Men Lotta syntes inte till när Kikki hyllades i Allsång på Skansen. Varför då?

Annons

Därför splittrades musikgruppen Kikki, Bettan & Lotta

Musikgruppen Kikki, Betten & Lotta var aktiva mellan 2001 och 2004. Samtliga medlemmar har haft individuella karriärer efter splittringen, men är fortfarande starkt förknippade med den populära dansbandsgruppen.

Den största framgången kom år 2002 när de ställde upp i Melodifestivalen och kom trea med låten Vem e' de' du vill ha, som än idag är en välkänd låt.

Tanken var aldrig att de skulle göra musik i den konstellationen under särskilt lång tid, men framgångarna och vänskapen gjorde att de höll ihop. I dokumentären Kikki Danielsson – ett porträtt från 2017 berättar vännerna om en av orsakerna bakom splittringen. Det faktum att Kikki led av missbruksproblematik.

– Perioden med Kikki, Bettan & Lotta var till åttio procent bara glädje. Tre tjejer som får samarbeta, och den musikaliska styrkan vi hade tillsammans. Men sen var det kämpigt för Kikki mådde inte bra. Givetvis försökte Bettan och jag hjälpa henne men det är inte lätt att hjälpa när man kanske inte vill bli hjälpt, säger Lotta Engberg i dokumentären.

SVT:s hemlighetsfulla svar – därför saknades Lotta under Kikkis hyllning i Allsången

Relationen mellan medlemmarna i den före detta musikgruppen Kikki, Bettan & Lotta är idag god. Kikki var märkbart glad och rörd när hon återsåg Bettan i tisdagens säsongspremiär av Allsång på Skansen.

Annons

Tack, ja vi är så glada och stolta över den fina hyllningen till Kikki Danielsson som Jill, Cornelia, Elisabeth och Sanna gjorde i gårdagens sändning”, meddelar Per Rådelius, Allsångens exekutive producent meddelar, till Hänt i ett privat mail.

Jill Johnson, Sanna Nielsen, Elisabeth Andreasson och Cornelia Jakobs framförde ett medley av Kikki Danielsson-låtar för att hylla artistens nyligen fyllda 70 år.
Jill Johnson, Sanna Nielsen, Elisabeth Andreasson och Cornelia Jakobs framförde ett medley av Kikki Danielsson-låtar för att hylla artistens nyligen fyllda 70 år.

Men varför saknades Lotta från hyllningen? Så här kryptiskt svarade SVT på den frågan:

Vem eller vilka som tillfrågas eller inte tillfrågas för medverkan i vårt program är inte information vi går ut med”, skriver Per Rådelius avslutningsvis.

Lotta programleder det egna allsångsprogrammet Lotta på Liseberg i konkurrerande tv-kanalen TV4 på söndagar. Om vi får spekulera fritt gissar vi att Lotta tillfrågades, men att hon kanske har någon klausul i kontraktet med TV4 som inte tillät henne besöka sändningen.

Men det är bara spekulationer såklart!

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

Annons