Lotta Engbergs drag mot Sanna – bara timmar före Allsångs-premiären

Lotta Engberg och Sanna Nielsen
Exklusivt

Under måndagen leder Sanna Nielsen premiäravsnittet för årets Allsång på Skansen.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om skadorna hon fått bakom kulisserna, vart sonen Gibson befinner sig ikväll samt de okända meddelandet hon mottagit från Lotta Engberg timmar innan premiären.
0:37

Efter reklamen: Sanna Nielsen om att ha sonen Gibson med på jobbet: "Familjeäventyr"

(0:37)

Slå på ljud

Under tisdagskvällen är det äntligen dags för säsongspremiären av Allsång på Skansen. När Hänt når Sanna Nielsen, 37, som i sommar gör sin sista sommar på Solliden, berättar hon om nerverna inför kvällen.

– Det är svettigt och härligt men stämningen är på topp. Jag står där ute på scenen och vi har liksom lite publik här nu när vi repar, precis som det var innan pandemin. Man nyper sig själv i armen, händer detta nu? Kommer vi kunna ha publik på plats här ikväll. Så jag ser så mycket fram emot det och alla går runt och har lite pirr i magen för vi är så taggade och förväntansfulla, säger Sanna till Hänt.

Sannas kamp bakom kulisserna: ”Slår sönder blodkärl”

Förberedelserna är i full gång och under måndagskvällen gästas Sanna av The Ark, Cornelia Jakobs, Jireel, Benson Boone och Jill Johnson.

– Det går ganska bra, men absolut jag har en liten son där hemma nu som gör att jag inte sover ordentligt på nätterna så fokuset... jag får verkligen jobba för att hålla koll på allting. Men det känns ändå som att det sitter ganska bra i ryggen på mig.

Sonen Gibson är nu 7 månader gammal och framöver planerar Sanna att ha med sig honom bakom scenen. Men ikväll finns han inte på plats.

– Inte på premiären. Han är hemma med pappa och farfar faktiskt, men han kommer nästa vecka.

Inte nog med tröttheten så står Sanna dessutom inför en annan utmaning, hon ska nämligen trumma under kvällen.

– Jag ska spela congas i mitt öppningsnummer. Jag har repat så mycket så man slår ju sönder blodkärl i fingrarna. Jag är ju ingen van conganist eller vad man säger. Så det gör lite ont i tummen, säger Sanna.

Åh nej, gör det ont?

– Nej det gör det inte, men man börjar bli lite blå.

Hemliga samtalen med Lotta Engberg innan Allsång på Skansen-premiären

När Hänt pratar med Sanna är det några timmar kvar tills det är dags att äntra scenen i direktsändningen. Någon annan som vet hur det känns att leda en allsångskväll är Lotta Engberg, 59, som sedan många år tillbaka leder Lotta på Liseberg. För Hänt berättar Sanna om relationen till den andra allsångs-ledaren.

– Vi är absolut vänner och kollegor. Vi peppar varandra, men sen ska vi ju inte sticka under stolen med att vi såklart vill att våra program ska bli jättefina och det är ju det vi jobbar för. Men vi är inga konkurrenter, säger Sanna.

Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”

Se klippet här!

Det visar sig dessutom att de har haft kontakt – bara timmar innan premiären hörde nämligen Lotta av sig till Sanna.

– Vi hyllar varandra och peppar varandra. Jag fick precis ett sms från Lotta som sa ”kör hårt ikväll, jag sitter och tittar”. Och jag försöker även skicka till henne. Det är en vänskaplig relation och ibland så ringer vi. Jag tycker det är så skönt för vi har jättefina Allsångs-program här nu i sommar och kul att det faktiskt finns två så fina program som alla får följa om de kan och vill. Så vi kör på.

Foto: TT

SENASTE NYTT!