LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikki Danielssons chock under allsången – starka känslorna efter händelsen

29 jun, 2022 
Malin Ljung
Kikki Danielssons hyllades under Allsång på Skansen av Sanna Nielsen
Premiären av Allsång på Skansen blev speciell för Kikki Danielsson – som inte ens uppträdde. Mitt under programmet överraskades hon så till den grad att känslorna svämmade över.
Annons
Ändringen i Allsång på skansen – beslutet för publikenBrand logo
Ändringen i Allsång på skansen – beslutet för publiken

SSUnder tisdagskvällen hade Allsång på Skansen premiär sommaren 2022 och stämningen var verkligen på topp när direktsändningen drog igång i SVT. Programledaren Sanna Nielsen har redan flaggat för att detta kommer bli hennes allra sista som allsångsledare, och när hon klev ut på scenen märktes det att hon njöt av varje sekund.

Premiärprogrammet gästades av artister som Cornelia Jacobs, The Ark, Jill Johnsson och Bettan Andreasson. Men det var en helt annan artist som hamnade i rampljuset, för i publiken satt nämligen Kikki Danielsson som i år firar 70 år. Något som Sanna Nielsen passade på att uppmärksamma.

Under programmet överraskade hon nämligen en märkbart rörd Kikki Danielsson med blommor.

Sanna Nielsens beskrivning av Kikki Danielsson

– En artist som har inspirerat mig många, många gånger. Och många andra artister som också inspirerats av dig många gånger, berättade Sanna.

Kikki Danielsson har förvisso gästat allsången ett flertalet gånger under sin karriär, men det är första gången hon sitter med i publiken. Något hon tog med ro.

Annons

– Ja det är skönt att se andra jobba, skrattade hon.

Kikki fick i direktsändning frågan om vad hon minns mest genom sin långa karriär, men där tog det stopp.

– Ja du, det är många år, det tar tid att tänka. Sen är man som sagt lite klen i huvudet, skrattar hon.

Så hyllade Allsång på Skansen Kikki Danielsson

Hyllningarna av Kikki tog dock inte slut vid en pratstund och blomsterbukett av Sanna Nielsen, hon överraskades också av att Jill Johnson, Cornelia Jacobs och Bettan Andreasson tillsammans med Sanna framförde ett medley med några av Kikkis låtskatter.

Det var en märkbart rörd Kikki Danielsson som fick några av sina mest hyllade låtar framförda, men det var när den gamla vännen och artistkollegan Bettan Andreasson dök upp på scenen och sjöng God morgon som Kikki såg ut att bli helt tagen på sängen och tårar dök upp i hennes ögon.

När Bettan klev ut på scenen kunde tittarna se hur Kikki pekade och log stort.

Stort grattis Kikki önskar även vi!

FOTO: SVT

Annons